Aimee dan kenduri kawin

Jumaat lepas kami sekeluarga (belah mertua) cuti beramai-ramai.. sebab mau pigi kenduri kawin back to back daripada hari Sabtu sampai hari Ahad. Jauh pulak tu, ke Kelantan dengan Bentong.

Sebenarnya, mula-mula PIL sia cakap kami bertiga anak-beranak ndak payah pigi. Iyalah… Diorang takut si Aimee penat dan rasa ndak selesa. Tapi, ndak tau kenapa, sia dengan hubby, semenjak Aimee lahir, makin rajin pulak kami ke majlis2 kawin, open houses dan apa-apa jemputan lah (mama Aimee sebenarnya ya rajin. Ayahnya? Hmmmm.. kenaklah ikut kan kalau mamanya mau pigi.. hehehhe)…..

Kami konvoi 3 kereta. Gerak lepas subuh. Siap singgah tol karak breakfast Mc D lagi… (Mc D di tol karak? Hehehhe.. Mc D drive thru dan Makan pinggir jalan jak lah… Heeeeee….)… Makan 8 jam jugak baru sampai…

Sampai Kelantan, siapkan CEO kecik dululah, sebab pagi tadi dia sendiri jak yang ndak mandi.. hehehhehe…. Lepas tu, ada yang pigi Rantau Panjang. Sia? Walaupun ndak pernah pigi dan teringin pigi, ndaklah pigi… Macam mana pulak dengan anakku si Aimee itu kan? Memanglah ramai yang sudi untuk menjaganya.. Tapi, susunya bagaimanalah pulak kan? Kesian pulak kalau dia terpaksa minum formula walhal mamanya mampu bagi susu badan kan? Telan air liur jaklah mama Aimee wei..

Malam, kami 3 beranak bersama PIL and SIL pigi rumah pengantin tengok2 persiapan.. Sibuk jugak mau ikut kan kami bertiga ni… hehehhe…. Balik, Aimee terus ngantuk.. Sedap dia tidur…

Hari Sabtu, kenduri. Lepas check out hotel, terus ke rumah pengantin. Lepak2 tunggu bergambar semua, terus gerak balik. Kami bertiga dengan PIL singgah tidur di Bentong sebab besok kawin di Bentong pulak. CEO kecik pertama kali ni tidur di Bentong. Melalak minah tu malam2 sebab siangnya dalam kereta dia asyik tidur jak. Terbangun semua penduduk Benus dek kerana lalakan minah tu. Kui kui kui…. Nasib lah… Anakku itu mau bermain….

Besoknya, kawin di Bentong. Lepas bersanding semua, kami pun gerak balik KL. Fuh! Penat wooo….. Aimee pun bukan main lena tidur…

Tidur dulu semantara tunggu mama siap

Tidur dulu semantara tunggu mama siap

Minah excited mau pigi orang kawin

Minah excited mau pigi orang kawin

Aimee cuba2 bermesra dengan auntie Jiba...

Aimee cuba2 bermesra dengan auntie Jiba...

p/s:

1. hari ini hubby pigi Kelantan lagi sebab kerja sampai hari Rabu.. Kesian hubby terpaksa lalui jalan yang sama lagi… penat 3 hari lepas pun belum habis lagi. mesti rasa macam yeaks! Sabar ayah eik! Jaga diri baik2…
2. Semua orang cakap Aimee suka pigi majlis kawin macam mamanya… ndak meragam walaupun panas terik… yang penting, perut kenyang… hehehhe…. Bagus jugak.. Boleh jadi peneman mama kalau lain kali ayah malas mau pigi majlis ya sayang!
3. Aimee sudah 2 kali jejakkan kaki ke Kelantan walhal umur belum sampai 3 bulan… Ni minah wanita UMNO ka, wanita PAS ni? Ehehhehe…. No comment!

3 Responses

  1. Aimee dah besar!! She is cute,,

  2. like mother like daughter kan jacq?:mrgreen:

  3. like nurey like paman….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: