Cuti CNY ke mana?

Apa yang sia buat sangat sibuk kebelakangan ni?

Ni dia….

Hubby Balik Cuti CNY.

Hubby sampai rumah lebih kurang jam 6 petang hari Jumaat hari tu. Kemarin petang dia sudah balik ke Perak semula… Kesian dia… Kaki luka teruk betul sebab diving masa main bola… Kesian betul… Balik kemarin pun kaki masih belum sembuh lagi…. Sedih sia tengok hubby dalam keadaan macam tuh.. Hubby ndak pernah sakit seteruk ni selama kami kawin dekat 2 tahun ni… Asyik wife dia ni jak yang selalu sakit dan perlukan perhatiannya. Baru kali ni la sia kenak jaga hubby yang bukan susah mau jaga pun…. Habis suma plan cuti CNY ni… Ndak apalah.. tuh cara DIA menguji kami ni yang jarang-jarang diberi ujian… Itu kan cara-Nya menunjukkan kasih sayang-Nya…. Kami redha….

Abang jaga diri baik2 ya! Jangan lasak-lasak sangat… Bini doakan semoga kaki abang cepat sembuh sebelum kursus ketenteraan tu…. Abang take care yep! Bini sayang abang sangat2 tau! Muahhhh!

Mary Kay ESRS

Kelas ni sia pigi hari Jumaat dan hari Sabtu. Bagus jugak. Dia ajar macam-macam. Yang paling sia suka mestilah sesi bermekap… Ehehehhehe… Walaupun sia bukan kaki bermekap… perempuan la katakan….

Lepas menghadiri kelas ni, semakin berkobar2 pulak rasa mau buat free skin care class banyak2 dan berkongsi pengalaman dengan kawan2.. Iyalah sharing kan is caring…. So, ada sesiapa berminat untuk diberikan free skin care? Boleh cuci2 muka, mekap2… ehehhehe…..

Lagi satu yang best minggu ni pasal Mary Kay sia ni. Sia akhirnya berjaya mengirim pesanan Puan FAnor yang berada di Qatar melalui kawan adik ipar sia yang telah berlepas hari Ahad malam Isnin hari tu… Alhamdulillah… Punyalah puas cari courier company yang bole kirim skin care set tuh.. Suma bolayan… Nasib baik… So, cubalah ya Puan Fanor… Nanti lepas 2 minggu kita tengok hasilnya… insya Allah berhasil…. bole jadi testimonial…. ehehhehe….

Kenduri/Gathering Kecil-kecilan Keluarga Mertua

Event ni berlaku pada Sabtu malam Ahad. Lebih kurang selepas Maghrib. Sebenarnya, ni adalah bersempena dengan kesyukuran mama abah dah selamat balik dari Tanah Suci dan harijadi hubby dan sepupu hubby, Azmeer….

Sia pun kurang pasti acaranya. Kerana…. Sampai-sampai jak sia di rumah mertua malam tu, terus Bluwekkkkkk! dengan banyaknya, sehingga terlalu letih dan terus tidur… Lebih kurang jam 10pm lebih, hubby kejut dan terus balik tanpa menjamah apa makanan pun selain sebiji anggur hijau. Sayang betul! Banyak betul makanan malam tu… Stimbot, laksa Johor, BBQ kambing, ayam, nasi goreng dan macam-macam lagi… Hubby pun ndak berapa ada mood malam tu… Dengan kaki sakit, dengan bini yang ndak seberapa sihat… Hmmmmm…. Apa boleh buat… BUkan rezekilah namanya tuh… Mungkin lain kali….

Sesi Lepak Bersama Puan Do.

Sesi ni berlangsung kemarin petang. Kira unplanned event la ni..

Lepas jak hubby balik ke Perak, sia dengan Puan Do mengadakan sesi lepak di Cendol Taman Melawati, cendol yang ndak seberapa best! Sebenarnya bukan sebab mau sangat makan cendol. Tapi, saja mau gather-gather dengan Puan Do setelah sekian lamanya ndak berjumpa… sekali dengan Puan Do bagi pinjam novel2 yang ada dalam simpanannya… Banyak woooo….

Sedang-sedang lepak tu, ada jugak tipon Puan Mastur.. Sekali makcik tuh terbongkang daaaa… Tipon tarak angkat daaaa…. Jawabnya, lepak berdua jaklah…. Lenkali pulak eh Puan Mastur….

p/s: gambar ada beberapa keping yang mau dimasukkan kemudian.. HP kenak masuk virus daaaa… Cipret btol virus Brontox ni…. sedang carik idea macam mana mau kasi cure…. aduilah….

Cheap Bookshop

Last Saturday, after performing my Zuhur prayer, I’m thinking of whether to go to Atria or not, since hubby not around, my dearest friend Czah and Sue busy at their office and another dearest friend, Puan Do unreachable through her handphone (selalu macam tuh tau!). Hmmm…

At 3.30pm, I decided to proceed with my plan to visit the Payless Bookshop at Atria, hoping that I could find cheap cheap 2nd hand books there.

When I arrived at Atria, I wander around the shopping mall from ground floor until the 3rd floor. However, I couldn’t find the bookshop. I am asking around as well. But, seems like nobody ever seen that bookshop before. Erk! Am I wrong? No! I’m sure the bookshop exists here in Atria. But, it was 2 or 3 years back lah….. Hmmmm… maybe it’s already closed? Who knows? I don’t know….

Then, with frustration, I wander again at 1st floor. Heading to the escalator and planning to go home. Suddenly, my eye catches one new bookshop. It wasn’t a 2nd hand bookshop, but it’s a cheap bookshop (don’t remember the name).

I entered the shop and walk around. There are a lot of books inside this bookshop from cooking, novels, school books, health books etc. Seriously a lot! They don’t sell 2nd hand book. But, they sell new books (some looks like old books) with cheaper price.

I spent about 1 and half hours there and managed to grab 6 books. I don’t know how to pick the novels. So, I just picked them up based on their cover and some of it based on their author’s name.

So, here they are:

image080

Don’t be surprised, I only spent RM79.90 to get all of them. We’ll see whether it’s worth to buy them when I finished reading them.

Shopaholic and Sister

I have finished the novel Shopaholic & Sister yesterday.

n79604

So, how was it?

From my point of view, I like the novel so much! I like Becky’s character in this novel. She’s kind, sensitive to other people’s feelings, good daughter, good wife, and good sister and good in almost every aspect. The only thing that I don’t like about her is her shopaholic illness. Seriously mad! She’s in debt in I don’t know how many credit cards. She even hides a few credit cards from her husband’s knowing just to fulfill her shopping madness. Crazy!

Other than that, I also like other character, like her husband, Luke, her best friend, Suze and her long lost sister, Jess. The writer put it in such way that made me like them! Their roles were very clear from the starts until the end of this novel.

I like her long lost sister’s way in managing her financial. She’s very good in saving in her money. Not like Becky. Jess was right when she said Becky was a spoilt daughter and wife. She never experience what Jess experienced. More over, she had a businessman hubby and quiet helpful parents. So, she doesn’t have to think about how to save her money.

However, I’m so touched with her effort to see her half sister in Cumbria. She tried every effort and experienced so much new things in her life just to persuade Jess to accept her as a long lost half sister.

I also like the ending of this novel. It makes me crying a bit… hehhehhe… a bit only ok! Everything went very well after the incident when she terribly falls in a mountain. Jess confessed her as a half sister, Suze came back to her as her very best friend and Luke forgave her for her wrongdoings and she finally managed to save her marriage which she thought was in tatters.

Worth reading it! So sweet of Becky!

I know… I’m a typical novel reader…. I like happy ending story… I think, I’m among those people who will burn the cinema if the ending of the story wasn’t went well as per my expectation, happy ending…. Hahahhaha… Like the Bollywooders…. hahahhahhaha…. 😀

p/s: I think, I should read other series of this shopaholic novel. Anybody volunteer to lend it to me? :mrgreen:

Sensitif

Malam tadi mood sia swing sehabis-habisnya. Sia sangat penat kebelakangan ni. Mungkin sebab keadaan berbadan dua ni.

Balik-balik jak kemarin, sia cepat-cepat masak dan makan. Lepas tuh, sia gosok baju sampai sia rasa tersangat penat dan mual-mual. Jadi, sia berhenti.

Lepas jak berhenti gosok baju, sia terus muntah dan muntah lagi dan muntah lagi…. Adalah lebih daripada 10 kali. Habis semua makanan yang sia makan keluar. Minum jak, muntah, minum jak muntah sampai memang ndak ada apa sudah mau dikeluarkan. Rasa tekak sia ni macam luka dan berdarah dengan teruknya… Sama macam keadaan sia 2 minggu lepas. Tapi, sekurang-kurangnya, masa tu hubby sia ada tolong usap-usap belakang, tolong buatkan air lah, tolong itulah tolong inilah. Huhuhuhuhuhu… Sedih sangat-sangat…. 😥

Sedang sedih-sedih tu, sia telefon hubby. Ingatkan mau mengadulah. Tapi, dia sedang sibuk makan dan keluar bersiar-siar malam dengan kawan-kawannya. Line telefon pun ndak berapa ok. Sia tiba-tiba rasa bertambah sedih. Ndak tahu mau mengadu dengan siapa lagi. Sia berkecil hati… sangat-sangat…. Sia rasa perlukan hubby sangat-sangat dalam keadaan macam ni. Sekurang-kurangnya mendengar luahan hati sia yang ndak seberapa sihat ni walaupun ndak berada di sisi.

Lepas rasa kecil hati tu, sia letak telefon dan langsung ndak balas sms atau angkat telefon bila hubby telefon. Sebenarnya, bila fikir-fikir balik, hubby ndak salah. Mungkin kalau sia berada di tempatnya pun sia akan buat macam tu. Iyalah, masa dia telefon tu, dia sudah mau masuk kereta. Pulak tu, tumpang kereta kawan, line pulak ndak seberapa clear. Macam mana mau dengar luahan hati bini dia ni kan? Tapi, itulah….. Sia cuma terlebih sensitif. Kecil hati dan sedih sampai langsung ndak rasa mau bercakap dengan siapa-siapa, sampailah hari ini 😥

Pagi ni, sia ndak pigi kerja sebab masih rasa kurang sihat. Perut pun ndak sedap. Lepas pigi klinik, sia duduk jak di rumah berehat. Penat sangat-sangat rasanya 😦

Tagg 5

“The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people.”

I’m
tired3

I really want to go to
world-map

My fav place
sofas3

My fav thing
my-hp

My fav drink
sky-juice

My fav food
nandos

My colour
colours

I live in
kuala-lumpur

I was born in
hospital-tawau

My college
utm

My fav story
aku-bukan-bujang

My hobby
sleeping

I wish
money

I’m tagging
• dongan
• nozie
• anis
• ninie
• kak ayu
• nisa

buat! jangan x buat!

Happy Birthday Abang!

Happy Birthday to you!
Happy BIrthday to you!
Happy Birthday to Abang!
Happy Birthday to you!

Selamat Hari Jadi Abang!
Bini abang doakan abang dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberi kesihatan dan dirahmati dan diberkati selalu… Aminnnnn….

I love you so much sayang! Muahhhh!

Tagg 4

This tag was from kak Fynn. Actually I think I had done it before. It was from kak Aishah. But, last time was only 7 facts of myself. Anyway, I thought, maybe I will just re-do it with some alteration here and there.

Ok here they are:

1. I’m a blackish girl during school time. Seriously! So, to reduce the melanin to grow more on my skin, I used to bring umbrella to cover myself. But, still doesn’t work!

2. I had an experience in approaching a guy (oops!). Don’t want to reveal more.

3. I’m a very slow type. Especially doing houseworks.

4. Usually reading could make me sleepy even until now. But, don’t be surprise; I’m now joining a book club and planning to read quite nos of novel. We’ll see…. Bravo Amisah!

5. I’m a hot temper type of person. Luckily I married to my very patient hubby. Or else?

6. Usually I’m type of person that very hard to feel excited on anything. Don’t know why… very boring huh?

7. Usually I prefer plain water than sugared drinks, especially coffee. It made me headache. Recently, since I enter my 3rd month’s pregnancy, I addicted to Chrysanthemum tea. Coffee? Still cannot!

And, the additional fact of myself is:

8. I owned a tiny manual type of Perodua kelisa since 2004 until now. I loveeeeee this car so much! But now, I feel a bit regret not to buy the auto type last time. So tired wooo driving this car in KL! Still, I love it and will keep it until I got enough money to buy my future dream car! (or, should I just keep it forever? Jimat minyak woooo!)

Tagg 8 peoples? Maybe not need, as I already tagged them in my previous entry. So, chiow!