Balik KL sudah

Malam tadi penat sebab bengkel habis lambat, sudahlah tuh, kami (geng yang sama2 sewa kereta) sempat lagi pigi pusing pantai Cenang sebelum lepak di private beach hotel yang kami tinggal…lepas tuh, sia tidur lambat sungguh sebab ada geng tidur dan berborak…

Pagi ni, awal lagi kami sudah start dengan bengkel.. nasib baik habis jam 11.15 pagi sebab kenak check out jam 12 tengahari…

Lepas check out, kami terus menuju ke Cable Car. Tapi ndak naik pun sebab takut lama… Sebagai ganti, kami jalan-jalan jak di kedai di bawah tu… Jalan punya jalan, sempatlah jugak sia rembat 2 helai baju… haiyak! Sini pun boleh shopping kah? Murah wei!


salah satu baju yang sia beli. cantik ndak? 🙂

Lepas makan, kami menuju ke Pekan Kuah lagi buat kali terakhir sebelum balik ke hotel pada jam 3.30 petang…

Lepas solat, kami terus ke airport dan balik ke KL.

Sia sampai rumah jam 8.15 malam…

Kemas-kemas barang, baju dan baju yang perlu dicuci (nota: selalunya sia akan perap dulu barang-barang dari outstation, kecuali baju yang perlu dicuci untuk beberapa hari/minggu sebelum unpacking, sebab Malas!) dan mandi.

Jam 10 malam, kami ke KFC dan balik ke rumah mertua sia untuk makan dan tidur….
Fuh! Penat jugak rupanya.. Tapi, gumbira sebab tiada lagi kerja yang “nantilah” kebelakangan ni.. Mustilah seronot kan? Hubby pun happy tengok bini ndak seberapa pemalas 🙂

Advertisements

Hari kedua di Langkawi

Mintak maaf banyak-banyak sebab ndak sempat post entry pasal hotel yang sia janjikan kemarin.. nantilah bila sia sempat curi-curi masa baru sia upload k.. lagipun, sia punya kamera bateri sudah kong la pulak.. sudah la tu, lupa bawak charger pulak tuh.. kecewa betul lah..

Hari ini kami orang sibuk berkursus daripada jam 8.30 pagi sampai jam 1.30 petang.. yang bestnya, lepas lunch, kami free… tapi, sebagai ganti kami akan berkursus lepas Isya’ sampai jam 12 malam ni.. itu secara tentatif.. ikut pengalaman, rasa-rasanya mau drag sampai jam 1 pagi tuh… 😦

Memandangkan kami sudah sambung masa sewa kereta sampai besok petang, apa lagi, kami pun habiskanlah masa kami pusing-pusing langkawi… hehehhehe…

walaupun kemarin sudah puas pusing pekan Kuah, hari ini kami pigi lagi.. keh keh keh.. biasalah kan.. mana lagi di langkawi ni yang kami mau pigi kalau mau window shopping kan? Sia dengan bangganya telah mengawal diri sia daripada membazirkan lebih banyak duit sia hari ini.. Sia Cuma spend RM12.20 ringgit jak beli 2 bar coklat dan sebotol air mineral… tuh jak…. ok lah tuh kan? 🙂

Jam 4.30 petang kami bergerak ke Nusantara gamat.

Kemudian ke Awana Porto Malai,

ke Pantai Cenang, Under Water World (ndak masuk pun, bergambar di luar jak)

ke jeti empat bot parking (ndak tau nama tempat. bangunan stesen minyak petronas yang ada KFC tu)

dan kemudian balik ke hotel semula untuk makan malam… memang just nice jak kami sampai di hotel.. Sampai-sampai jak di hotel, terus hujan lebat.. fuh! Nasib baik…

Sekarang tengah siap-siap mau ke bengkel waktu malam pulak..

Ok lah kamurang, sampai di sini dulu… chow chin chow!

Course at Langkawi

Am now at Langkawi! Ngeh ngeh ngeh… I’ll be away from office for 3 days until this Friday… good for me! And also thank God that I have 2 good friends who also coming for the course. Hope we can enjoy the momentos here… hahhahaha…

Hubby sent me to KL Sentral and I took ERL to KLIA.. very convenient…. I also arrived at KL Sentral 2 hrs earlier than my scheduled flight, so that I can check in my luggage at KL Sentral… I only have to carry my handbag with hubby’s laptop inside 😀

Some infos for you on advantages of using ERL:
– If you buy return ticket, you will be given 1 day free parking if you planning to drive and park your car at KL Sentral
– Safe journey to KLIA from KL Sentral (don’t have to worry about your safety from kidnapping by taxi driver or car accident)
– Take you only 28 mins travel duration from KL Sentral-KLIA. No traffic jams at all!
– Hassle free for your spouse from long journey sending you to KLIA
– You could have beautiful green scenery along the way to KLIA
– Or you could just sleep in here peacefully if you too tired 🙂

I arrived at KLIA at 9.45am… so early as my flight scheduled at 11.05am. So, me and other friend of mine, Kak Mas lepaking in KLIA while waiting for our flight. The flight delayed for half an hour! Arggggghhhhh!!!!


I like this photo. snap it while the plane reached langkawi

Arrived at Langkawi at 1pm… Then, we noticed that there are 4 of us that been in same flight at that time. One of my friends suggested to us to renting a car, so that we all can go anywhere in Langkawi with hassle free. And after traveling around Langkawi town this evening, I really feel his idea was brilliant because it is still cheap renting a Wira for RM60 for the whole day rather than taking a cab from airport-hotel-langkawi town which will also cost us around RM30 for going trip only! Meaning, it will reach same rate as renting a car for the whole day when you taking another cab for return trip. And you will have to add more cost if you wish to go to other places than the Kuah Town. So, we managed to fully utilize the car by making trip from Airport-Hotel-Kuah Town-Idaman Suri-Kuah Town again-Hotel. We were really tired by the time we reached our hotel at 6pm in the evening. We go from one shop to another shop to compare prices and we managed to get the best price for every item that we bought. Below is the photo of the items that I bought today… ehehehhe….

At 7.40pm, we had our dinner at our hotel. The food was good for 3 star hotel… and for the 1st time in my life having a very thick fish soup in this hotel… it wasn’t look like a soup, it was too thick to be call a soup…it looks like a gravy for something or I don’t know… you see the pic below….

Actually, Im happy that they choose this hotel for this bengkel… The hotel was ok for me… the rate, the room, the green scenery… tomorrow I will update photos of this hotel. I tell you, seriously worth it for the price though you may find very hard to find public transport from the hotel to the Langkawi town (you may consider to rent a car like us 😀 I still feel it’s worth it!)…

At nite, we start our bengkel at about 8.30pm… It last for 2 and half hrs before we all could go back to our room… oh ya! For the supper, they serve us with bubur pulut hitam and tuna sandwich… which also very nice to my tongue! Really Marvelous!

At this time, again I feel the hotel wasn’t that “kedekut” type and very reasonable with the rate of RM160 per nite… I wish tomorrow’s photo could tell you all why…

Ok you all, have to sleep now… too tired shopping at Kuah Town this evening 😀 until my next entry… tata titi tutu….

Mary Kay

Hai kamurang…

Kebelakangan ni sia memang sentiasa happy.. alhamdulillah….

Hari ini sia mau kongsi salah satu sebab yang membuatkan sia ada happy… pasal produk penjagaan muka yang baru-baru ni sia gunakan, Mary Kay.

Sia baru jak guna produk ni lebih kurang sebulan, dan hasilnya, alhamdulillah! Memang memuaskan dan sia bersyukur akhirnya pencarian sia untuk produk penjagaan muka berakhir jugak.

Biar sia cerita daripada mula-mula sebelum sia guna produk ni (pada kawan-kawan yang mungkin ndak pernah tengok muka sia yang bermasalah ni la)… testimonial diri sendiri kan lebih baik daripada bercerita pasal pengalaman orang lain?

Sebelum guna produk ni, muka sia memang bermasalah jerawat di dahi, dagu dan tepi dua-dua belah mata (area otak tuh lah) Memang stress yang amat.. nasib baik pakai tudung boleh cover…

macam-macam lah produk yang sia cuba daripada yang murah dan mahal. Boleh sia katakan, semuanya mengecewakan… yang paling ndak best, duit bukan boleh dapat balik!

Jadik, bila mula-mula kakak opis sia kenalkan produk ni, sia macam biasa, dengar ndak dengar jak lah… sebab sudah berpengalaman dengan macam-macam produk. Lagipun, sia ni memang bukan jenis cepat terpengaruh dengan benda-benda direct selling nih… takut tertipu… sia memang cukup hati-hati bab mau keluarkan duit walaupun untuk mencantikkan muka… sayang duit woooo! Tapi, bila kakak tuh cakap “kalau tak sesuai, duit boleh pulang balik 100%”, sia apa lagi, memang ndak sabar-sabar mau mencuba.. iyalah, apa salahnya mencuba. Kalau ndak ok, boleh pulang duit balik maaa…. Ehehehe.. memang dasar kedekut kan…. We are customer kan?

So, hujung bulan 9 hari tu sia pun cubalah.. siap suruh adik sia yang lebih bermasalah muka lagi cuba sekali…. Mula-mula, adalah naik jerawat macam biasa… memang BC (beauty consultant) mary kay tuh ada cakap, mula-mula dia akan naik sebab dia akan keluarkan bahan-bahan kimia yang kita pernah pakai.. jadik, kami bersabar…dan lepas lebih kurang 2 minggu, alhamdulillah…. kami berdua mengalami perubahan yang ketara… jerawat mulai kering dan muka sia yang combination ni pun jadik tidak terlalu berminyak dan tidak terlalu kering.. white head terutamanya di hidung pun makin kurang… adik sia yang muka terlalu berminyak pun makin ok dan kurang berjerawat… Alhamdulillah…. Sia memamg puas hati.. memang berbaloi untuk duit sia! part yang paling best, hubby sia pun perasan dengan perubahan muka sia… ehehehe.. itu yang paling penting pun kan 😀


oil free hydrating gel – kaler ungu (moisturiser yang sia gunakan sekarang)


Botanical Customised Skin Care (sia hanya guna pencuci muka untuk kulit normal yang no.2 daripada kiri)


Mary Kay Mineral Powder Foundation (berfungsi sebagai foundation+compact powder+loose powder dalam 1!)

Bagi keadaan kulit sia, sia ndak perlu guna toner. memang senang.. pagi2, sapu eye cream, sapu moisturiser, sapu mineral powder foundation, siap! ndak payah pakai compact powder sudah sebab foundation ni semua sudah lengkap, berfungsi sebagai foundation hingga loose powder… memang sonang koje den sekarang ni untuk bersiap… sekarang tinggal mau cuba barang mekapnya pulak… dengar-dengarnya pun ndak mengecewakan….


Mary Kay Mineral Eye Color dan Cheek Color


Mary Care Creme Lipstick


Mary Kay Eyeliner


Mary Kay Liquid Eyeliner


Mary Kay Brow Definer


Mary Kay Ultimate Mascara

Oleh itu, disebabkan sia sendiri sudah mengalami perubahan yang betul-betul sia rasa berbaloi dengan duit yang sia keluarkan selepas menggunakan produk ni, sia dengan berbesar hati ingin berkongsi dengan kawan-kawan sia… bear in mind, sia memang ndak pandai berniaga ok! Sia teringin betul share ni bukan semata-mata mau duit (kalau dapat tuh, bonus lah kan ? 😀 ) paling penting macam kawan sia puan mastur cakap “SHARING IS CARING” iyalah, produk bagus, apa salahnya kongsi dengan kawan-kawan… manalah tahu boleh menolong kawan-kawan yang selama ini mengalami masalah kulit muka dan tercari-cari produk yang sesuai kan? Alangkah bagusnya dan gumbiranya hati ini boleh menolong menyelesaikan masalah kawan-kawan kan? 😀 boleh sama-sama mengurangkan 1 daripada masalah kehidupan yang patutnya ndak perlu difikirkan (stress pasal masalah muka or jerawat!)…

Jika adalah kawan-kawan yang berminat, dan mungkin mau buat facial free, contactlah sia… insya Allah kalau Dia izinkan, bolehlah kita lari daripada masalah muka berjerawat ka, berminyak ka, kering ka…. Ok!

FAKTA MENARIK MENGENAI PRODUK MARY KAY :

– kebanyakan testimonial, alhamdulillah menggumbirakan
– jaminan produk 100%, boleh tukar kepada produk lain sekiranya tidak sesuai.
jaminan wang dikembalikan 100% dalam tempoh 3 bulan sekiranya tidak berpuas hati dengan produk yang digunakan.


Time Wise range (produk untuk wanita berumur 30 tahun ke atas)


Time Wise Age Fighting Eye Cream


Oile Free Eye Makeup Remover

dan beberapa lagi produk lain yang boleh anda layari di website: http://www.marykay.com.my

Selamat Hari Deepavali!

Sebelum apa-apa, sia mau mulakan entry kali ini dengan mengucapkan

Selamat Hari Deepavali!

kepada semua rakyat Malaysia yang beragama Hindu. May you all have a happy Diwali this year!
————————————————————————————————–

sebab 2 hari lepas sudah sibuk pigi orang kawin dengan rumah terbuka, hari ini banyak berehat di rumah jak… lepas subuh, terus tidur balik… jam 9 baru bangun balik.. makan pagi, lepak-lepak…

jam 11.30 pagi, balik rumah mandi (malam tadi tidur rumah mertua)…
lepas tuh, balik rumah mertua makan tengahari pulak.. ehehehhe… apa punya menantu!
jam 1.00 petang pigi kawan hubby cari baju batik dari ampang point, ke ampang park, last sekali dapat di jalan tar.. kedai batik kesukaan sia, kedai batik kak pah… minggu depan insya Allah siap! alhamdulillah…

kemudian, kami ke carrefour beli marinated lamb chop… bukan apa, malam tadi pigi, sudah habis la pulak… jadi hari ini, apa lagi, balun la 5 keping.. huar huar huar…. sedap hingga menjilat jari…
oh ya! masa mau bayar, sia terserempak dengan ex-opismate sia di KTA dulu, kak ida yang rock! lama betul ndak jumpa kakak rock nih… ingat sudah lost contact trus… geng tu dulu, sama-sama pigi kerja waktu di kta dulu (masa duduk jalan klang lama time bujang-bujang dulu).. sama-sama sampai lambat tiap-tiap hari… ehehhehe.. memang dasar!

lepas kekenyangan, lepak jak di rumah mertua sia sampai malam.. bila sudah penat, balik rumah, mandi, lepak tengok tv dan tidur….. Zzzzzzzzzzzzzzz……

Weddings and Open Houses

blrrrrpppppp…….

i guess most of us busy with open houses and weddings during this weekend… so do i and hubby… due to a very good traffic condition on saturday & sunday (maybe most of people at KL baliking kampung for deepavali) we attended 2 weddings and 4 open houses…. from melawati, keramat, cheras, jalan u-thant, bangsar and last but not least at klang.. fuh! fully loaded and tired, yet we enjoy every visit 😀

so, here i take the chance to congrates:

fahmie & farahida
shazila & rahizan

and also, thanks for puan narimah, en. fauzi (my hubby colleague’s) and aini for inviting us to their open house. next year dont forget to invite us again k! 🙂

terima kasih Ya Allah!

Terima kasih ya Allah!
Terima kasih ya Allah!
Terima kasih ya Allah!
Alhamdulillah………..
Kami bersyukur atas segala kurnia-Mu!
Hanya Engkau yang Maha Mengetahui dan Memahami hamba-Mu! Maha Penyayang dan Maha Pengasih!
Terima kasih ya Allah!