Pull/Push

Sia memang ndak paham kenapa orang masih menolak pintu itu sedangkan di pintu itu jelas terpampang tanda ini

ist2_7399948-classic-wood-framed-doors-with-golden-handle-and-pull-sign

Kenapakah???

Adakah sebab:
1. Memang ndak perasan tanda itu? atau
2. Perasan tapi Ndak tahu membaca tanda itu? atau
3. Tahu membaca tapi Ndak paham maksud tanda itu? atau
4. Paham maksud tapi Memang ndak kisah pun dengan tanda itu? atau
5. Ah! Malas ah aku mau tarik pintu ni, tolak kan lagi senang…

Tepuk dada, Tanyalah …… Eh! Lu pikirlah sendiri lu pernah buat ka ndak…

Apalah salahnya ikut arahan pada pintu tu? ndaklah rosak lantai pejabat orang tu. Haish!

3 Responses

  1. 1st time aku g kedai indonesia kat sini.. dia tulis “SILA DORONG”.. masa masuk aku ikut orang.. masa nak kuar.. aku confuse jap.. “kak, ni tolak ke tarik?”.. hehhe.. well at least aku tanya jugak kan kan kan…

  2. mak ana selalu buat camtu…selalunya sbb dah ada org tolak dulu dan mak ana mencelah-celah je hehehe. some other time pulak memang tolak pintu lagi senang dari tarik…
    bayangkan…kita tgh jalan n u dont have to stop to push the door but you need to stop if u want to pull the door. So, kalau nak wat kedai, make sure the door is to be pushed to enter and pushed to go out hehehe😀

  3. fanor: at least….

    mak ana: haish! diorang x buat pintu yang dua2 tolak mesti ada sebab.. sebab mahai sikit ker.. sebab keselamatan ker…. fire safety for example… kalau sye buat kedai or bukak off, then sye buat pintu tolak & tarik, sye ban mak ana dpd dtg… sebab nanti pintu & lantai sye rosak… hahhahaha….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: