Michael Jackson – Black or White (Live)

Salah satu daripada artis kesukaan sia telah pergi buat selamanya… Walau apa pun gosip mengenai kematian beliau, Al-Fatihah buat beliau.. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh Allayarham… Aminnnnn….

Lagu ni merupakan lagu pertama yang mengenalkan sia kepada bintang pop terkenal ni… Tiada yang dapat menggantikan beliau….

Advertisements

Pregnancy photos – updated till 8 months

Since I don’t have ample time to blog about what’s happening lately in my daily life, I better post this another special entry. This time, I dedicated the entry to Jacq who I know missed me a lot there in far far away 😎 I love you too Jacq!

I only got the chance to snap my pregnancy photo starts from my second month’s pregnancy. So, you evaluate yourself the transformation (I know I look cuter and cuter! 😆 )

I'm stil slim kan? I knowwww.....

2nd month: I'm still slim kan? I knowwww.....

Hmmmm... still slimmmm... though a bit buncit.....

3rd month: Hmmmm... still slimmmm... though a bit buncit.....

4th months: Looks a bit more buncit than last month

4th month: Looks a bit more buncit than last month

Wow! I'm starts gaining weight!

5th month: Wow! I'm starts gaining weight!

I couldn't hide my pregnancy anymore...

6th month: I couldn't hide my pregnancy anymore...

7th months: I'm now looks like those normal preggy woman already....

7th months: I'm now looks like those normal preggy woman already....

8 months: Big differences right?

8th months: Big differences right?

That’s all for the photos until my 8th month’s pregnancy. I will update more recent photos later k dear so that you don’t miss me that much! 😆

HOT MAMA!

Sudah terberanak kah? Belummmm….
Sikit sibuk ah kebelakangan ni. Lagipun, macam ndak ada mood mau update blog…

Perkembangan mama? Alhamdulillah… Selepas monitor BP selama 2 minggu, tiada sebarang masalah yang membimbangkan… BP normal… gerak baby ok… pertambahan berat badan ok… Jadi, kesimpulannya, rasa-rasanya, kepanasan di dalam pejabat ni lah yang menyebabkan sia pening sampai termuntah-muntah… Huh! Almaklumlah, hari tuh kan sia ada cakap yang sia sudah pindah bilik… Bilik yang sia duduk sekarang ni memang tiap-tiap pagi merupakan port utama terkena pancaran matahari pagi yang indah. Memang panas, ditambah pulak dengan halaan penghawa dingin yang tidak seberapa mengena. Memang sedikit meranalah HOT MAMA ni dibuatnya. Jadi, penyelesaiannya, tiap-tiap hari (terutamanya pagi), sia akan menumpang di meja kawan sepejabat sia untuk mendapatkan bekalan penghawa dingin… Ngeh ngeh ngeh.. Asyik berpindah-randah la mama yang kepanasan ni… Ndak kisahlah, yang penting, mama sekarang bertambah sihat dan bersemangat di pejabat! Yeeehuuuuuuu!!!!!!

Di rumah? Macam makin malas ah… Dapat jak peluang tidur hujung minggu, bantai sehabis-habisnya.. Terbongkang toksah cakaplah. Nasib baik ada hubby yang baik hati tolong setelkan kerja-kerja rumah… terima kasih Abang! Bini hargai sangat2 pertolongan Abang saat-saat bini terbongkang ni… (nota: hubby sudah warn lepas pantang dia akan keluarkan pekeliling Ayah supaya Mama tidak bermalas-malasan seperti sekarang. Sekarang bagi chance jak sebab sedang sarat.. Huhuuhuu.. Takutttttt!!!!!!! Harap2 dia lupa bila masa itu tiba.. 😆 ).

p/s:
1. Hot Mama sekarang sudah naik 13kg! Nanti akan di update gambar terkini pada entry yang akan datang k! Memang HOT! 😎
2. Sume persediaan untuk bersalin telah setel termasuk beg untuk ke hospital. Alhamdulillah….
3. Nozie: akak tahu akak masih hutang 1 entry khas buat Nozie.. Dalam masa terdekat insya Allah k!

Dan Sebenarnya – Yuna

Hari ni layan lagu ni jak lah… Layannnnn….

Pedicure

feet and hands

Before I get pregnant, I’m one of those women who always look after their nails. I will make sure my manicure done weekly while my pedicure session done once in a 2 weeks time. Of course everything I did it by myself at home.

But, recently, I found that I’m having difficulty in doing my pedicure. And what makes me sadder is that, perhaps yesterday will be my last pedicure session at home. I think 2 weeks from now (or earlier) I might need to go to those pedicure centre for them to do my pedicure.

To be honest, I don’t like people to do it for me. I just don’t trust other people. Ask hubby to do? Oh! oh! It will be a BIG NO NO for me and for him! I don’t trust him, and he also doesn’t trust himself. He knows how fussy his wife is. So, he better give his wife a money and go for the pedicure rather than get nag due to any damages that he might did to his wife’s nails… Hahahahahha……

I hate to face this situation ok!

Could this one be my last home pedicure before I deliver my baby?

Could this one be my last home pedicure before I deliver my baby?

p/s: I still remember one of my school friend had told me this “Alalalalla…. Cutenya ibu jari kakimu weng!” …. Hehhehehhehe… That proves that I take a very good care of my nails kan? 😎 Hmmmm.. Like mother like daughter 😆

I pray, I pray and I pray…..

If you notice, I think, I rarely update/story about my health condition during my pregnancy. Actually, I’m among those who had bad morning sicknesses syndrome. Not that bad until I have to be admitted. But, I usually will vomit those yellowish, greenish, acidic and bitter fluids almost every morning, even until to date. For me, I feel that was ok and normal since I feel I rather face this problem than face other unhealthy conditions like gaining too much weight, getting high blood pressure, diabetic problem, backache problem and etc. Alhamdulillah, every time I went to clinic for my monthly check up, everything seems to be fine and healthy. My BP, Hb, urine test, weight gaining, everything seems to be ok. And until to date, my “Buku Merah” still maintain that white sticker rather than green, yellow or red. Nauzubillah!

stk63585cor

However, last week, for the whole week I got this weird dizzy and headache problem. I was absent from my work for 2 days, though actually I deserve to have MC for the whole week. I came to work for 3 days with that dizziness feeling, vomited all my brekky food, and that unhealthy condition became worst on Friday where I vomited everything that I ate from morning till night time. I was so weak that night until I couldn’t eat or drink anything anymore and just go straight to bed and sleep soundly.

The very next day, I was feeling better though I still throw up all my foods. I even went to clinic that night to check my BP. Everything was ok though. So, I just went back home and get some rest.

On Sunday, I felt better and could eat my breakfast, lunch and my dinner nicely without throwing them out. Alhamdulillah…..

Today? Again I have that heave feeling. Ouchhhh….. I hope I don’t have to take MC today. But, after went to see the doc, that heave feeling became worst and end up with vomiting at their toilet. Arghhhhh!!!!!! I don’t like this feeling. Seriously!

Due to that, doc gave me an MC and request to take my BP reading twice a week. She afraid that I might on my way to carry that preeclampsia syndrome. Oh God! I hope I’m not!

So today, again, I’m at home getting some rest. Hopefully I could go to work tomorrow with hubby’s help’s (drive me to and from office). I don’t like to trouble him, but, now it seems like I don’t have a choice. Thanks Abang for helping! Really appreciate it!

I pray, I pray and I pray that my healthy condition will get better after this, and until I deliver my baby. Aminnnnnn……..

EL & Majlis Kawin PUan Czah

Hari ini sia cuti.. Cuti yang ndak dirancang. Mungkin penat pigi majlis kawin Puan Czah kemarin ndak habis lagi. Macam hubby cakap “Biasalah, berbadan dua memanglah cepat penat”. Sia kalau ikutkan ndaklah rasa badan ni penat sangat. Tapi, ndak tahulah… Asyik rasa mau baring jak. Tidur pun bukannya lena sangat. Mungkin, internally badan penat. Jadinya, sia hari ini mengisyhtiharkan sia cuti kecemasan. Memang ndak larat yang amat. Sekali sudah petang baru ingat, Lupa mau SMS kasitau bos daaaa!!!!!!!!!!! Aiyak!!!! Pandai2 lah fikir alasan besok… Huh!

Jadi, apalah yang sia buat hari ini? Hanya 1 rasanya yang boleh dibanggakan. Setelkan bayaran bil-bil dan ansuran-ansuran bulanan yang patut dilangsaikan.

paybills

Sebagai akauntan yang tidak bertauliah, tiap-tiap bulan, inilah kerja sia yang telah diamanahkan oleh hubby. Hubby paling malas mau pening-pening kepala fikir pasal perkara-perkara seremeh ini. Bagi sia pulak, setakat hal macam ini, ndak ada masalah. Tapi, tiap-tiap bulan, kepala pening lah mau kasi akaun balance dan tidak ada short sana sini. Kalau kurang, kena top up, kalau lebih, boleh pow! :mrgreen: ngeh ngeh ngeh….. Halal ek Abang! Muahhhh!!!! 😀 Mesti pastikan akaun sentiasa tutup tepat-tepat, walaupun sesen! Fuh! Penin wooo bagi akauntan yang tidak bertauliah mau buat kerja macam ni. Tapi, lebih senang daripada kerja-kerja yang hubby rasa senang pada pandangannya lah… Patutlah Allah pertemukan manusia yang berbeza dan disatukan jadi suami isteri kan? 😎

Oh! Ya, pasal majlis kawin Puan Czah, kerana semua tetamu yang datang excited lain macam tengok pengantin, semua orang lupa bawak kamera daaaa….. Puan Mastur ada bawak, habis bateri pulak. Sia? Tertinggal dalam kereta la pulak… Aduhai… Jawabnya, tunggu gambar daripada pengantin sendiri la gamaknya… Hmmmmm…

hapdet: ni gambar ihsan dpd puan mastur & cik anis

cantik kan pengantin?

cantik kan pengantin?

pengantin baru yang sangat cute!

pengantin baru yang sangat cute!

tetamu melantak sambil tunggu pengantin :cool:

tetamu melantak sambil tunggu pengantin 😎