My Internet Line Down

One whole day the internet line in my off down! I couldnt upload the photo that I promised in my previous post. So sorry. Next time I will try again..

Ok, Weekend… I didnt go anywhere, even to my in law house this weekend. Busy with hubby cleaning house, washing cloth, ironing etc. Huh! everyweek also busy with the housework. Never ending activity. After one whole tiring day (sat), we all (me, my hubby & my younger brother) really flat that night. We only had our lunch together for that day. For dinner, only myself & my brother had it. Myself had rice n scramble egg  while my brother had maggi… ehhehehe.. My hubby went to sleep just after he had his isya’ prayer. Pity at him. I could see his tiring from the snore sound that night.

Sunday also not much activity…. Had our breakfast, relax, and helping my brother to fill up his university form. Alhamdulillah, done! For dinner, I cooked “nasi goreng” & other fast food. Ok lah. Really full. After isya’ me & hubby went to Giant to buy some grocery. Then, sleep….

My hubby & brother wake up earlier for final Euro cup… Spain won! Im not a football fan actually.. ehehhehe…

My hubby wake me up at 4.45am for my ‘sahur’. Alhamdulillah, 5 days to go to finish up my “puasa ganti”.

Sad thing about today, my hubby had small cuts on his right hand palm. He’s opening the “kaya” can at that time. I really feel sorry for him. Because, both of us so afraid of blood!!!! arghhhh!!!!! He almost faint… I tried myself to be cool helping him put the iodin etc. I made it you know! Congrates to myself! Ehehehhe…. One successfull day…..

Oh ya! Me & hubby have settled our condo down payment today.. Alhamdulillah.. Finally.. So, looking forward for the new condo by end of next year. More money to save starting from now onwards for the new furnitures, renovation etc. MOney money money money (the donald trump apprentice series soundtrack)… ehehhe..

Penat jugak

Lepas 3 hari jadi seorang yang ndak efisien, sia telah menggunakan sepenuhnya 2 hari yang tinggal untuk menyibukkan diri. Buat report, report dan report lagik.. abis sudah semua bagi sema kawan2 opis tuh. sekarang tunggu info pulak untuk di compile. Waaa.. minggu depan bz la lagik…

Kemarin office sia ada buat fire drill. macam real wooo… siap ada 3 bijik kereta bomba, polis dengan ambulans… siap ada yang pengsan2 lagi tuh… abis masa sia pagi tuh.. heh! sudahlah sia puasa pulak tuh… fenin2 sia lepas tuh… nasib baik lah sampai jua puasa ari tuh… alhamdulillah.

cakap pasal puasa nih, sia dapat pengajaran balik time puasa kemarin tuh… selama nih, byk kali jugak sia cuba puasa, tapi selalu ndak kesampaian.. even sahur pun… kemarin tuh pun hampir2 jadik mcm tuh.. bila mcm mau pengsan tuh, sia berdoalah pada Allah semoga diberi kekuatan supaya puasa tuh sampai jua hari tuh. alhamdulillah… ndak lah sebegitu penat… sebenarnya, tahun2 sebelum nih ada jugak amalkan.. tapi lately ni jak yg mcm ndak berapa ingat… manusia memang mudah lupa…

Dalam2 sebok berkumpul tuh, tiba-tiba jumpa la pulak kawan lama time di utm dulu.. Senior Kerja Cik Anida 🙂 dari Kota Tinggi. Lama jua ndak jumpa dia.. last sekali rasanya time Puan Fanor kawen (betul kah ah?)

Hari nih pun Cik Anida ada dtg lepak di bilik opis sia tengahari… makan2 n mengumpat (ops!).. pasal kerja… ahahahha.. biasala kan… nih gambar sia dgn senior sia tuh… ehehhehe

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapi, yg paling sia mau ckp utk post kali ini… SIA MEMANG PENAT BETOL 2 HARI NIH! kelam kabut wooo…. tapi ndak pa lah, susah dulu senang kemudian (ya kah?)… ndak kisah lah…

Not efficient But a wonderfull day!

I still havent get the momentum to work after leaving the office so long. From Mon-to date, the most that Ive done… hmmm… cleared up my office’s email inbox n other simple2 stuffs. What a waste! Never mind. Insya Allah, tomorrow would be ok kot 🙂

y i said wonderfull? hmmm…. I got my flight ticket for “balik kampung” raya this year. Yeay! Yeay! Balik kampung! Ho ho ho Balik Kampung! Memang Syiok!

Ye lah, last year I celebrated in KL & Bentong with my hubby’s side. 1st raya as a wife… Happy but… u know… of course differ compared to our own ori hometown… So, this year might be more happening since all my aunties, uncles & relatives will go back to Tawau for Raya! Best! Best! This time would be fun with additional cousins, other new family members (eg: my hubby 🙂 )… Hmmm… cant wait for the momentos!

Pemilihan Huruf Pertama Nama

I paste from one of my email. For my case, macam ada btol… hmmm… same to my other family members. then, chck out yours 😉

Pemilihan Huruf Pertama Nama
Adakah ia benar-benar related dengan sikap dan peribadi anda? 
 
Pemilihan huruf pertama pada nama juga adalah penting.
Berikut sebagai sedikit panduan.
  A Ramah dan murah senyuman.. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan selain bijaksana dan cerdas. Kelemahannya, sangat mudah berasa hati, dan mudah mengeluarkan kata-kata pedas ketika meluahkan perasaan marah. Meskipun begitu marahnya mudah reda.
  B Selalu tenang dalam menghadapi masalah yang rumit dan membahayakan dirinya adalah ciri penampilannya. Mereka juga sangat setia dan penyabar, yang menjadikannya amat disenangi dalam pergaulan. Kelemahannya, sangat mudah tersinggung.
  C Ramah dan pandai berbicara. Ini yang menjadikannya popular di kalangan rakan-rakan. Mereka tidak bersungguh dalam bertindak dan selalu menganggap masalah yang dihadapi adalah remeh.
  D Pendiam, bercakap hanya bila perlu. Sopan, berdisiplin dan kuat bekerja. Kelebihannya itulah yang menghasilkan kejayaan dalam mencapai cita-cita. Kelemahannya adalah selalu bimbang dan sukar mempercayai orang lain.
  E Pandai dan penuh pertimbangan dalam menjalankan tanggung jawab. Sikapnya periang bila hatinya senang, tetapi suka berdiam diri apabila hatinya gundah dan boleh membuatkan hati orang lain terluka.
  F Punya pendirian yang teguh, tidak mudah goyah dan keras kepala. Mereka juga sukar memaafkan. Tidak setia dan amat berhati-hati bila berbelanja.
  G Kerap murung dan bersedih hati. Pendiriannya mudah dipengaruhi. Tekun belajar ketika rakannya bermalas-malasan dan sebaliknya suka bermalas-malasan ketika rakannya sedang tekun.
  H Mudah simpati, bahasanya lemah-lembut. Tidak pernah melukai perasaan orang lain. Selalu tergesa-gesa dalam melakukan pekerjaan, suka berkhayal dan bercita-cita terlalu tinggi.
  I Suka memendam perasaan dan permasalahan. Mereka juga mudah merasa curiga dan cemburu terhadap orang lain. Suka menangis.
  J Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan. Mudah merasa ragu dalam membuat keputusan dan tidak tegas.
  K Pandai berjenaka. Hari-harinya sentiasa ceria walaupun perasaannya gundah. Kelemahannya suka bercerita rahsia sendiri.
  L Ramah dan pandai bergaul dan mempunyai ramai kawan. Tidak suka bergosip dan mencampuri urusan orang lain. Amat berhati-hati bila berbelanja.
Kelemahannya, tidak menepati masa.
  M Pandai dan kreatif, suka kelembutan dan jika dikongkong, mereka akan berontak. Senang dijadikan sahabat, kerana mereka tidak berkira. Kelemahannya, boros dan keras kepala.
  N Baik hati dan rapi dalam berpakaian.. Mereka suka menghulurkan tangan menolong orang lain tanpa memikirkan balasan. Kelemahannya, mudah bersedih hati dan kurang percaya diri
. O Serba boleh. Suka memendam perasaan dan permasalahan serta sukar mempercayai orang lain. Akibatnya ramai yang menggapnya sombong dan suka memilih teman.
  P Pandai berjenaka dan selalu ceria. Punya banyak idea dan sangat kretif. Sering melakukan sesuatu yang belum dilakukan orang lain.. Agak pendendam dan boros.
  Q Setia dan mudah memaafkan orang lain. Suka meluangkan waktunya untuk kawan-kawan. Keras kepala, sukar diatur dan mudah emosi.
  R Pendiam dan bercakap hanya bila perlu. Tekun dengan kerja yang disukai dan bersungguh-sungguh dalam mengejar cita-cita. Suka mengkritik.. Dan sukar mengawal bicara ketika marah.
  S Pandai dan tekun dalam mengejar cita-cita. Tidak suka pada orang yang suka memungkiri janji. Kelemahannya mudah tersinggung selain sukar menahan emosi. Jika sudah emosi marahnya meledak-ledak.
  T Sangat berdisiplin. Selalu mengerjakan sesuatu menurut aturan buku. Tidak suka mengelamun atau bermalas-malasan. Suka menonjolkan diri selain senang gugup, terutama bila bersalah.
  U Suka berterus-terang dan menyendiri. Naif baginya merugikan orang lain. Tidak tahan dengan kritikan dan kurang pandai menyusun kata-kata jika berbicara didepan orang ramai.
  V Tutur katanya lembut dan pemalu. Pandai meyesuiakan diri. Selain itu, mereka juga pandai menguasai orang disekitarnya dengan cerita-cerita yang memikat. Tidak suka berterus terang.
  W Ramah dan mudah simpati. Sikapnya amat menawan. Punya toleransi yang tinggi dan ringan tangan. Keras kepala dan sukar diatur, tetapi hatinya boleh dilembutkan dengan kesabaran dan kelembutan.
  X Budi pekertinya halus. Suka melakukan pekerjaan sosial. Mudah tersinggung dan tidak akan berbaik dengan mereka yang menyinggungnya.
  Y Pendiam dan tidak suka menonjolkan diri. Ramai menganggapnya sombong walaupun sebenarnya mereka adalah sahabat yang baik. Tidak berani mengemukakan pendapat.
  Z Pandai berjenaka dan menyesuaikan diri dalam pergaulan. Suka disapa terlebih dulu dan gemar menonjolkan diri.

Past 2 weeks activity

Today, i would like to share about my activity for the past 2 weeks. ehehehehe…

I’ve been in Shah Alam for the whole week from 11-20 june. Got seminar on project management there. I really enjoy the seminar this time.

I reached s alam about 4 pm. After checked in, I drove to my ex-company off to meet up with my friends there, as well as my ex-boss 🙂 Chit chatting until 6pm like that. A lot to talk about.

Then, the seminar started at nite. At 1st, i dont feel like the seminar would be interesting to me, must be boring. After meeting up with others, then the excitement starting to blow up.. hahahha… Got QS, M&E & also civil. They all were very very sporting. Seriously! We had our volley ball, swimming, bowling, futsal & our helpfull organizer. Thanks to you all! To be honest, Im really miss all the momentos there 😦

We all checked out on 20 june. Before drive back to KL, I had lunch with my ex-colleague at SACC Mall. Chit chatting again. Then, after Jumaat, heading to my another ex-office in pj. Hang out there about 1 hour.

Arrived at my home sweet home at 5pm. Then, the tiring feeling started. Pity to my hubby. All the housework passed to him for the whole weekend. Thanks a lot Abang! Really appreciate your helps & your understanding! Love u! muah! muah! muah!

Starting My blog

Hmmm….

Hi all!

After reading so many blogs, im decided to create my own today. Thanks to Puan Mastur n Puan Kokek who long time ago nicely guided me on creating this blog. So here it is!

Later will start to post my daily life story etc…

See ya!