Tagg 8

Every question is referring to 1 person
Okay…

1. What is the relationship of you and him/her?
My beloved hubby

2. Your 5 impressions towards him/her.
(i) Very patient type of person (ii) Sometimes a bit childish (still, I likeeee!) (iii) Good cooks (iv) Not a procrastinate type in doing his housework (v) could be loyal to his wife 😎

3. The most memorable things he/she had done for you.
Called me “sayang” for the 1st time in front of our family members:D

4. The most memorable things he/she have said to you?
”Sebelum abang pilih sayang, abang dah fikir masak-masak baik dan buruk, susah dan senang. Dan, abang tetap pilih sayang. Jadi, jangan pikir yang bukan-bukan. Ok!

5.If he/she become your lover
Already my beloved lover pe?

6. If he/she become your enemy, you will…
Ignore him 24 8 seven hours everyday.

7. If he/she become your lover, he/she has to improve on…
Being more sensitive. Actually, he’s improving. Thank you abang!

8. If he/she become your enemy, the reason is…
Having an affair and lied to me about it! I hate liar!

9. The most desirable thing to do on him/her is?
Trip to around the world. If free trip would be better… ngeh ngeh ngeh.. mimpi la beb!

10. The overall impression of him/her is…
I always can count on him!

11. How do you think the people around you will feel about you?
Ntah, Ada aku kesah? (Actually, I do care, but, I seriously, don’t know what people around me feel about myself. Garang kot)

12. The character of you for yourself is?
Simple yet detail. Erk!

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
Procrastinate (teringat kat puan Mastur plak )

14. The most ideal person that you wanna be is?
Hmmmm…. Better version of myself?

15. For the people who care about and likes you, say something about them.
I love you all peops!

16. Ten people to tag?
1. Ninie
2. Puan MAstur
3. Fanor
4. Dongan
5. Nisa Pahang
6. Anis
7. Chema
8. kak Aishah
9. Kak Fynn
10. Kak Ina

17.who is no. 2 having a relationship with?
En. Harris

18. Is no. 3 a male or a female?
female

19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?
Hmmmm… Not sure… They got diff. character I think… But, they’re adaptable type of person I guess…

20. How about no. 5 and 8?
Also got diff characters…. But, both were soft type of person… erk!

21. What is no. 1 studying about?
Civil eng

22. Is no. 4 single?
Single? Married la…. But a weekend wife… PJJ…

23. Say something about no. 6
Alahai Anis… Lemah lembut cik kak ni….

Layan kawan-kawan… jangan tak layan.. lambat pung xpe…

Advertisements

Tagg 7

Another tagg from Puan Mastur

Please copy the following rules in your post (as usual)
1. You have to point out 5 romantic movies that you would love to share with your loved ones..
2. It doesn’t have to be in order.. as long as you love the movies, it will be fine..
3. You have to tag another 5 person to answer this tag

Susah betul mau jawab ini tagg sebab sia dengan hubby ni ada taste yang sangat berbeza dalam pemilihan filem ni. Lepas tu, banyak betul pulak tuh filem yang sia suka dan mau kongsi dengan hubby… Tapi, sia cubalah la hah….

Pertama: My Sassy Girl (Korean)

Ini merupakan filem pertama yang hubby kongsi dengan sia masa mula-mula kami bercintan.. Hehehhehe… Dan kami sangat sukaaaaa sama ini filem…

Filem ni menceritakan kisah seorang lelaki penakut, nerd yang jatuh cinta dengan seorang gadis yang sangat kasar yang ditemui di stesen LRT. Dia sangat setia kepada gadis ini sehinggalah dia sanggup menunggu walaupun gadis ini tidak muncul pada pertemuan yang mereka janjikan. Pada akhir cerita, dia bertemu semula dengan gadis ini apabila keluarganya mengaturkan pertemuan calon isteri untuknya. Rupa2nya, gadis itu adalah the sassy girl yang dia tunggu2 selama ini. So sweeeeetttttt!

my_sassy_girl-08

Kedua: 50 First Dates (English)

Filem ni pun best!

Kisahnya pasal seorang lelaki yang jatuh cinta dengan sorang wanita yang pelupa. Ingatannya pada setiap pagi seolah-olah telah disetkan pada hanya sehingga hari pertama mereka kenal sahaja. Jadi, sebagai seorang yang sangat mencintai wanita tersebut, lelaki ini akan cuba mengurat wanita ini pada setiap hari walaupun pelbagai dugaan yang harus ditempuhinya.. Betapa sabarnyalah lelaki ini setiap hari dalam melayan karenah wanita pelupa yang amat dicintainya ini.

50-first-dates

Ketiga: Aku BUkan Bujang (Melayu)

Jalan cerita? Baca entry sia di sini

aku-bukan-bujang

Keempat: Ayat-ayat Cinta (Indonesia)

Walaupun jalan cerita filem ini terlalu mudah, sia sangat suka dengan mesej yang ingin disampaikan. Cinta seorang hamba Allah kepada Pencipta-Nya dan sesama manusia. Sangat bagus untuk tontonan anak-anak muda sekarang. Sia belum berkesempatan membaca novelnya sendiri. Tapi, sia suka untuk berkongsi filem ini dengan hubby 😀

ayat2-cinta1

Kelima: Dil To Pagal Hai (Hindustan)

Sia layan hisdustan jugak ok! Sekarang ni jak kurang sebab cerita sekarang ndak best macam dulu. Pelakon pun ndak cukup manteppp macam pelakon dolu-dolu.. Ehehehe…

Filem ni mengisahkan pengorbanan seorang sahabat baik (Kharisma Kapoor) yang terjatuh cinta dengan sahabat baiknya sendiri (lakonan Shah Rukh Khan). Betapalah dia makan hati kerana sahabatnya telah jatuh cinta dengan wanita lain. Walaubagaimanapun, dia mampu mengawal perasaannya pada penghujung cerita ini. Sangat menyentuh perasaan…. Dan sia paling suka, dan tidak pernah bosan dengan lagu-lagu dan tarian-tarian dalam filem ini. Memang thumbs up! Sangat menghiburkan!

Hmmmm… tapi, belum tentu hubby mau tengok ini filem 😦 Simpan sendiri lah…

dil-to-pagal-hai

Tagg 5 orang?
– Ninie
– Nozie
– Jac
– kak Elin
– dongan

Tagg 6

OhMiGod! Banyak betol tag yang mau dilayan ni!!!

Layan ni dulu lah…

EVERYONE HAS THEIR FIRSTS:

FIRST REAL BEST FRIEND : Yanti… When I was standard 2 kot… Wonder where she is rite now?
FIRST SCHOOL : SK Tanjung Batu, Tawau.
FIRST CELL PHONE : Nokia.. don’t remember the model. Ala, next model after the banana model tuh…
FIRST FUNERAL : first?…My best friend, Almarhumah Nur Khairiah bt Singka. Al-Fatihah to her….
FIRST PET : I never had one.
FIRST BIG TRIP : I would say Bandung, Indonesia kot…
FIRST FIGHT : Of course with my sister la kot… Time kicik2 dulu…
FIRST LOVE : My dearest hubby lah 😀
FIRST TIME OUT OF THE COUNTRY? : to Indonesia la kot…
FIRST JOB : Sales Assistant at Kedai Kain, after SPM…
FIRST FRIENDSTER FRIEND : errr…hubby kot… welll… dia pun yang create the account anyway…

EVERYONE HAS THEIR LASTS :

LAST PERSON YOU HUGGED : real hugs…. Of course hubby… last week on Tuesday 😦
LAST CAR RIDE : My Yellow Kelisa la. From home to office this morning
LAST TIME YOU CRIED? : Last night kot… winduuuu kat hubby 😥
LAST MOVIE YOU WATCHED : Aiyak! Sudah lama tarak watch movie… x hingat
LAST FOOD YOU ATE : Milo Cereal… Xdak geng mau pigi makan.. Sedapnya tosai……
LAST ITEM BOUGHT : Pisang goreng, semalam petang… Makan dengan aiskrim, lepas tuh, kasik muntah balik.. Huh! What a waste!
LAST SHIRT WORN : White Stripes shirt…. T-shirt umah.. Rase puan Do mesti hingat ini T-shirt 😀
LAST PHONE CALL : Hubby…
LAST TEXT MESSAGE : My Colleague, K Sukma.
LAST THING YOU TOUCHED : last thing i touched? errr…this keyboard??
LAST FUNERAL : My best friend yang tadi kat atas tu…
LAST TIME AT THE MALL : Uish! It’s been a while I didn’t injak the mall since hubby wasn’t around. Xdak mood ah!
LAST TIME YOU WERE EXCITED FOR SOMETHING : Last nite la kot. Waiting for hubby to call…
LAST PERSON YOU SAW : err…my boss?
LAST THING YOU DRANK : Milo cereal.
LAST TIME YOU WERE REALLY HONESTLY HAPPY : Setiap kali hubby lepas call… pagi tadi lah….

haha..anda telah di TAGGED!!!
– Ninie
– Jac
– Nozie
– Nisa Pahang
– Kak Ina

Tagg 5

“The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people.”

I’m
tired3

I really want to go to
world-map

My fav place
sofas3

My fav thing
my-hp

My fav drink
sky-juice

My fav food
nandos

My colour
colours

I live in
kuala-lumpur

I was born in
hospital-tawau

My college
utm

My fav story
aku-bukan-bujang

My hobby
sleeping

I wish
money

I’m tagging
• dongan
• nozie
• anis
• ninie
• kak ayu
• nisa

buat! jangan x buat!

Tagg 4

This tag was from kak Fynn. Actually I think I had done it before. It was from kak Aishah. But, last time was only 7 facts of myself. Anyway, I thought, maybe I will just re-do it with some alteration here and there.

Ok here they are:

1. I’m a blackish girl during school time. Seriously! So, to reduce the melanin to grow more on my skin, I used to bring umbrella to cover myself. But, still doesn’t work!

2. I had an experience in approaching a guy (oops!). Don’t want to reveal more.

3. I’m a very slow type. Especially doing houseworks.

4. Usually reading could make me sleepy even until now. But, don’t be surprise; I’m now joining a book club and planning to read quite nos of novel. We’ll see…. Bravo Amisah!

5. I’m a hot temper type of person. Luckily I married to my very patient hubby. Or else?

6. Usually I’m type of person that very hard to feel excited on anything. Don’t know why… very boring huh?

7. Usually I prefer plain water than sugared drinks, especially coffee. It made me headache. Recently, since I enter my 3rd month’s pregnancy, I addicted to Chrysanthemum tea. Coffee? Still cannot!

And, the additional fact of myself is:

8. I owned a tiny manual type of Perodua kelisa since 2004 until now. I loveeeeee this car so much! But now, I feel a bit regret not to buy the auto type last time. So tired wooo driving this car in KL! Still, I love it and will keep it until I got enough money to buy my future dream car! (or, should I just keep it forever? Jimat minyak woooo!)

Tagg 8 peoples? Maybe not need, as I already tagged them in my previous entry. So, chiow!

Tagged 3

Tagg ni by Ninie….

1. Anda rasa anda hot?
Hot? Memang hot dalam keadaan berbadan 2 ni…. Hot mama to be… ngeh ngeh ngeh

2. Upload gambar kegemaran anda.

dsc_9850

3. Kenapa anda suka gambar ini?
Kenanganku…… Make up memang boleh menipu… Kan nampak lebih cantik, ayu dan kayu tu?

4. Bila kali terakhir anda makan pizza?
26 Dis 2008. Pizza pisang kaya keju daripada Domino. Slrrrp! Sedap!

5. Lagu terakhir yang anda dengar.
I wanna be your GF na na na… I wanna be your GF na na na… tarak tahu nama lagu…Lirik pun ndak tahu betul ka ndak… lebih kurang gitulah…

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
Makan kuih… (minum petang la konon).. Lapar la pulak lagi…

7. Selain nama anda sendiri, apakah lagi nama yang anda suka orang panggil anda?
Aweng, mise’, ica, kak ica, mek, misah, mik, adik manissss… ehehhehe… jangan panggil amy sudah… tak suka! Tak suka! (macam iklan cat dalam tv tu)

8. Tag lagi 5 orang (tak bleh tag orang yang sama tau)
Anis Aisya
Chema
Dongan
Fanor
Nozie…

9. Siapa orang nombor 1?
Businesswomen berjaya.

10. Orang nombor 3 ada hubungan dengan sesiapa?
jeng jeng jeng…. Affair? Sudah kawen lah…

11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang nombor 5.
Kami insya Allah akan sama-sama melahirkan baby pada tahun depan… alhamdulillah….

12. Bagaimana pulak dengan orang nombor 4?
One of best buddy yang telah berhijrah bersama-sama suami ke Qatar…

13. Siapakah orang nombor 2?
Best buddy yang telah berjaya menambat hati dan mengahwini lecturer kami dolu-dolu… pheewit! Daughter dia comel wooooo!

Tagged 2

Kenapa letak tajuk tagged 2? Saja jak, sebab tahu lepas ni mesti ada tag lagi… Dan lepas ni akan sia post kan tagg 1 yang asyik tertunda tu.. ihihii.. sorry puan mastur..

Ok tagg ni pun by Puan Mastur… so, mari kita layannnnn….

Soalan: Nyatakan 5 kedai yang anda pantang jumpa mesti nak masuk dan beli barang

Ok, sebab sia dengan hubby memang dua2 pun bukan kaki suka berjalan, jadi, tempat yang kami pigi memang tempat biasa-biasa jaklah. Ndak grand gitu! Takut betul pada kesesakan. Ndak kisahlah kesesakan lalulintas ka, kesesakan orang kah… Macam kera sumbang kan? hahahha.. memang pun! Jadik, di bawah ni jaklah kedai2 yang kami pantang jumpa dan mesti mau masuk 😀

1. Giant Permata
Ni lah outlet Giant kegemaran. Sebab? paling dekat dan paling sentiasa memanggil-manggil, pasal di belakang rumah my in law jak pun. Memang tempat untuk membeli groceries…

2. Guardian/Watson Pun sama jugak. Sebab Guardian dalam giant (kira 2 in 1 la kan?). dan watson somewhere dekat2 situ jugaklah…

3. JUsco
Sama kes macam Giant lah. Tapi, yang ini selalunya sebab pakaian. Baju ka, kasut ka, sandal ka, inner ware ka dsb. And lately, sebab mau tengok barang-barang baby… alahai… Memang pantang… pantang di offer… kui kui kui

4. F.O.S
Mana-mana outlet pun pantang. Latest outlet di Jusco Bukit Tinggi Klang. Fav I and hubby. Lagi satu, senang mau carik big size for my beloved hubby 🙂

5. Kedai emas
Yang ini pantang ndak masuk jaklah. Pantang ndak beli tuh ndak dapatlah.. POkai my hubby kalau tiap-tiap kali masuk, tiap-tiap kali tuh jugak mau beli. Tapi, memang pantang, mesti mau masuk.. Beli? Pikir dululah… Kira-kira dulu aaaa…. Ingat baby dalam perut tu….

Tag untuk 5 orang berikutnye
1. Ninie minie
2. Nozie
3. Kak Elin
4. Jac
5. kak Ina (ya! Melana mari k!)

Silalah kawan2… layan tagg..