Aimee dan kenduri kawin

Jumaat lepas kami sekeluarga (belah mertua) cuti beramai-ramai.. sebab mau pigi kenduri kawin back to back daripada hari Sabtu sampai hari Ahad. Jauh pulak tu, ke Kelantan dengan Bentong.

Sebenarnya, mula-mula PIL sia cakap kami bertiga anak-beranak ndak payah pigi. Iyalah… Diorang takut si Aimee penat dan rasa ndak selesa. Tapi, ndak tau kenapa, sia dengan hubby, semenjak Aimee lahir, makin rajin pulak kami ke majlis2 kawin, open houses dan apa-apa jemputan lah (mama Aimee sebenarnya ya rajin. Ayahnya? Hmmmm.. kenaklah ikut kan kalau mamanya mau pigi.. hehehhe)…..

Kami konvoi 3 kereta. Gerak lepas subuh. Siap singgah tol karak breakfast Mc D lagi… (Mc D di tol karak? Hehehhe.. Mc D drive thru dan Makan pinggir jalan jak lah… Heeeeee….)… Makan 8 jam jugak baru sampai…

Sampai Kelantan, siapkan CEO kecik dululah, sebab pagi tadi dia sendiri jak yang ndak mandi.. hehehhehe…. Lepas tu, ada yang pigi Rantau Panjang. Sia? Walaupun ndak pernah pigi dan teringin pigi, ndaklah pigi… Macam mana pulak dengan anakku si Aimee itu kan? Memanglah ramai yang sudi untuk menjaganya.. Tapi, susunya bagaimanalah pulak kan? Kesian pulak kalau dia terpaksa minum formula walhal mamanya mampu bagi susu badan kan? Telan air liur jaklah mama Aimee wei..

Malam, kami 3 beranak bersama PIL and SIL pigi rumah pengantin tengok2 persiapan.. Sibuk jugak mau ikut kan kami bertiga ni… hehehhe…. Balik, Aimee terus ngantuk.. Sedap dia tidur…

Hari Sabtu, kenduri. Lepas check out hotel, terus ke rumah pengantin. Lepak2 tunggu bergambar semua, terus gerak balik. Kami bertiga dengan PIL singgah tidur di Bentong sebab besok kawin di Bentong pulak. CEO kecik pertama kali ni tidur di Bentong. Melalak minah tu malam2 sebab siangnya dalam kereta dia asyik tidur jak. Terbangun semua penduduk Benus dek kerana lalakan minah tu. Kui kui kui…. Nasib lah… Anakku itu mau bermain….

Besoknya, kawin di Bentong. Lepas bersanding semua, kami pun gerak balik KL. Fuh! Penat wooo….. Aimee pun bukan main lena tidur…

Tidur dulu semantara tunggu mama siap

Tidur dulu semantara tunggu mama siap

Minah excited mau pigi orang kawin

Minah excited mau pigi orang kawin

Aimee cuba2 bermesra dengan auntie Jiba...

Aimee cuba2 bermesra dengan auntie Jiba...

p/s:

1. hari ini hubby pigi Kelantan lagi sebab kerja sampai hari Rabu.. Kesian hubby terpaksa lalui jalan yang sama lagi… penat 3 hari lepas pun belum habis lagi. mesti rasa macam yeaks! Sabar ayah eik! Jaga diri baik2…
2. Semua orang cakap Aimee suka pigi majlis kawin macam mamanya… ndak meragam walaupun panas terik… yang penting, perut kenyang… hehehhe…. Bagus jugak.. Boleh jadi peneman mama kalau lain kali ayah malas mau pigi majlis ya sayang!
3. Aimee sudah 2 kali jejakkan kaki ke Kelantan walhal umur belum sampai 3 bulan… Ni minah wanita UMNO ka, wanita PAS ni? Ehehhehe…. No comment!

Advertisements

1 hari lagiiiiii………….

Macam-macam berlaku kebelakangan ni yang membuatkan sia buat-buat sibuk meng ‘update’ blog kesayangan sia ni… Ehehehhe….

4hb Julai hari tu, sia dengan hubby ke Hospital Pantai Ampang. Ada kelas antenatal percuma daripada jam 2.00 petang-6.30 petang. Ok jugak. Dia ajar berkaitan dengan keabnormalan kelahiran bayi, fasa-fasa kelahiran, diet-diet ibu mengandung, ubat penahan sakit untuk melahirkan dan penyusuan susu ibu. Selain itu, di akhir sesi, peserta dibawa bersiar-siar melihat kemudahan bersalin di Hospital Pantai Ampang. Dan tidak dilupakan, mestilah ada promosi berkaitan pakej sekiranya ingin melahirkan di hospital diorang kan? Sesi ceramah ni ditaja oleh Wyeth Nutrition. Memang best. Siap ada heavy hi-tea yang sedap dan free goodies lagi tau! Memang recommended la untuk dihadiri oleh para bakal-bakal ibu bapa yang 1st timer macam sia dengan hubby ni. Sangat informatif!

Free goodies: Magazine, car sunscreen protector, towel, blink blink pouch bag, Lactacyd feminine hygiene & preggy T-shirt,

Free goodies: Magazine, car sunscreen protector, towel, blink blink pouch bag, Lactacyd feminine hygiene & preggy T-shirt,

5hb Julai pulak, buat kali pertamanya sepanjang sia mengandung ni, sia ajak hubby pigi melantak durian di tepi jalan. Selama ni, menahan diri sebab takut kesan kepanasan di malam hari. Takut mengganggu tidur malam yang indah itu.. Tapi, itu hari sudah tidka boleh tahan lah.. Mana-mana pigi asyik nampak durian jak.. Aish! Ndak boleh jadik ni! Port yang menjadi pilihan adalah gerai durian berdekatan Jusco Setiawangsa. Puas hati mak buyung dapat makan durian di petang hari. Lepak jam 3 petang pulak tuh! Nasib baik cuaca ala-ala mendung ndak mendung, panas ndak panas. Just nice untuk membolehkan kami melantak dengan sepuasnya.. Hehhehe….

durian itu membuatkanku lupa dunia sekejap :cool:

durian itu membuatkanku lupa dunia sekejap 😎

Pada hari yang sama jugak, sia dapat sepupu lelaki baru… Ini bermakna, anak yang sia lahirkan nanti akan mendapat pakcik yang sebaya… Hehehhe… Keluarga sia memang macam ni… Pakcik-pakcik sia pun memang sebaya-sebaya dengan sia adik-beradik jak pun. Bapak kepada sepupu sia yang baru lahir ni pun muda setahun daripada sia…. Jawabnya, keluarga kami akan berterusan lah ada pakcik makcik dan anak kemanakan (anak saudara) yang lebih kurang sebaya sampai bila-bila….

bangunlah sayang wei!

bangunlah sayang wei!

Malam hari pulak, kami ke Satay Station yang terletak di Ampang. PIL sia belanja makan satay… Memang sedap dan lain daripada satay-satay yang biasa dimakan. Tang kuah dengan satay dagingnyalah yang paling istimewa berbanding satay-satay di tempat lain. Kuah kacang sedap dan pekat. Satay daging lembut yang amat… Sedapppppp! Harus dicuba!

Mak buyung yang kekenyangan.. BRpppp! Alhamdulillah....

Mak buyung yang kekenyangan.. BRpppp! Alhamdulillah....

9hb Julai pulak, adik lelaki sia ndak balik rumah sampai lewat malam. Sia punyalah risau sebab telefon pun dia ndak angkat. Sekali tengah malam kawannya telefon bagitau dia ndak balik. Sia punya risau jangan cakaplah kan. Panas hati jugak dibuatnya. Bila sia balik petang Jumaat tu, baru sia tau rupa-rupanya dia kemalangan motor malam tu. Nasib baik ndak teruk. Kesian dia. Sedih pun ada kakaknya yang sensitif ni. Bila ditanya, dia cuma cakap ndak mau kasi tau malam tu sebab takut menyusahkan hati kakaknya yang sedang sarat mengandung ni. Memanglah sia tau adik sia ni survivor jugak orangnya. Tapi, hati kakak mana yang ndak risau lagi-lagi kalau diorang di bawah jagaan kita kan? Ndak apalah, benda sudah jadi pun… Sekurang-kurangnya lepas ni, adik sia akan beringat kan? Lelaki bah! Mestilah mau kuat! Minum ubat gamat gerenti cepat sembuh! Kan adik kan? :mrgreen:

Hari sabtu malam Ahad, parents sia dengan adik perempuan sia sampai dari Tawau. Yeeehooooo! Tengah-tengah malam tu jugak sia menjamu diri sendiri dan keluarga sia dengan kek coklat yang sia beli daripada liza. Memang sedap! Ditambah pulak dengan taburan strawberi segar di atas kek tuh. Fuh! Memang terangkat! Sampai sembelitlah mak buyung ni makan kek coklat tu… Tapi, puas hati! Sampai hari ni kesan sembelit tuh ndak hilang-hilang lagi…. Hahhahahaha… Memang padan muka mak buyung!

Memang yummy siot kek nih!

Memang yummy siot kek nih!

Oh ya! Kek ni sebenarnya sempena birthday sia pada 8hb tu.. hehehhe… Tapi, memandangkan terlupa order awal-awal, lambatlah dapatnya… Janji dapat merasa sebelum berpantang kan? Terima kasih Liza sebab berusaha jugak buatkan. Lain kali boleh cuba kek lain pulak 😉

Cakap pasal kek birthday, di pejabat sia hari tu, budak satu opis sia pun ada beli kek coklat strawberi jugak. Saja-saja beli lah. Lepas tu, memandangkan masa tu birthday sia pun hampir-hampir dekat dan takut ndak sempat celebrate sebab dekat-dekat jugak dengan due, minah ni bagilah peluang potong kek ni… Birthday in advance la konon.. Hahahhaha…. Kek ni pun sedap.. Thank you Eykin!

Happy Birthday to me! Happy Birthday to me! Happy Birthday to me! Happy Birthday to me! :cool:

Happy Birthday to me! Happy Birthday to me! Happy Birthday to me! Happy Birthday to me! 😎

Pasal pregnancy pulak, nampak ndak di column sebelah kanan blog sia ni? Patut lagi 1 hari sia due….. Huhuhuuhu… Tapi, sia dengan galaknya masih datang berkerja.. Sebab, baby kesayangan sia ni masih berbahagia mengikut mamanya berjalan-jalan dalam perut… Hehhehehe…. Ndak kisahlah, sia akan berjuang sehingga ke akhirnya… Ecececcecece…. Hubby asyik cakap mungkin baby mau keluar 16hb (sama dengan tarikh lahir ayahlah konon), bulan Julai, sama dengan bulan kelahiran mamanya.. Kita tunggu dan lihat jaklah ya…. Chaiyok mama and baby!

I’m officially 28th

Happy Birthday to me!
Happy Birthday to me!
Happy Birthday to me……….
Happy Birthday to me……….

Selamat Hari Ibu

Asyik terlambat ucap jak kan sia ni? Apa-apa pun, sia mau jugak ucapkan Selamat Hari Ibu kepada semua ibu-ibu…..

Hari Sabtu hari tu, adalah buat sedikit sambutan Hari Ibu di rumah mertua sia.. Kami beli kek jak dan makan beramai-ramai… Nasib baiklah kebetulan ramai orang di rumah mertua sia.. Laku la kek yang bukannya besar mana tuh pun….

Oh ya! Hari Sabtu pagi tu pulak, pejabat sia ada buat bowling tournament. Buat di Brem Mall, Kepong. Ok jugak tempatnya. Shopping complex baru. Harga pun berpatutan. Meriah yang amat wei! Walaupun sia ndak main dan sekadar menjadi AJK, sia enjoy jugak dapat join semua orang hari tu. Dapatlah beramah mesra dengan rakan-rakan sepejabat yang mungkin jarang-jarang bertegur sapa. Ni ada sedikit gambar pada hari berkenaan…..

Kaunter pendaftaran

Kaunter pendaftaran

Hadiah yang menanti pemenang-pemenang

Hadiah yang menanti pemenang-pemenang

door gift untuk peserta-peserta. Comel kan?

door gift untuk peserta-peserta. Comel kan?

Aksi juara (ketua-ketua bahagian yang sangat sporting)

Aksi juara (ketua-ketua bahagian yang sangat sporting)

Pihak pemerhati tetap :mrgreen:

Pihak pemerhati tetap :mrgreen:

Gambar dengan peserta-peserta

Gambar dengan peserta-peserta

Memerhati result

Memerhati result

Wakil wanita dari bahagian kami :lol:

Wakil wanita dari bahagian kami 😆

Antara pemenang...

Antara pemenang...

Perhati jaklah orang lain yang menang

Perhati jaklah orang lain yang menang

Semangat secawangan yang jitu! ngeh! ngeh! ngeh!

Semangat secawangan yang jitu! ngeh! ngeh! ngeh!

Hari Ahad malam Isnin pulak, sia dengan Puan DOngan berkunjung ke KGPA (Kelab Golf Perkhidmatan Awam) di Damansara. Kami menghadiri majlis kahwin ex-UTM, Shuk dengan pasangannya Syamira. Ni Gambar da cilok dari blog Puan Dongan. TQ Puan Do! :mrgreen:

pelamin... tinggi nun di sinun.....

pelamin... tinggi nun di sinun.....

penantin......

penantin......

pasangan bujang malam tuh :cool:

pasangan bujang malam tuh 😎

Tahniah buat Shuk & Syamira! Semoga Bahagia hingga ke akhir hayat….

Birthday party, wedding and shopping

So, what did I and hubby do during our last weekend holiday?

Before that, I wanted to share photos from Heidi’s birthday party at Azah’s house on 18 April 2009. So happening that day with the kids and the delicious food! (She even served us a strawberry dipped with choc! Seriously yummy!). I’m so sorry that I don’t have the photos of the food. To those who can’t make it that day, a big regret for all of you, and bonus for me because I could eat more yummy foods! 😆 I only had these photos that given by Puan Ayu. Enjoy ya!

Supercute Birthday girl

Supercute Birthday girl

Birthday cake

Birthday cake

Us with the kids

Us with the kids and the mommies

Ok! Back to our weekend stories…

Saturday (250409)

We had our breakfast at my in law’s house. My MIL made her special Nasi lemak. So yummy as usual! Then, we head to Tesco Ampang to find box storage for our future baby’s stuffs. Mission failed, but we managed to try toasted bread at Kluang Station inside the Tesco. The verdict: ok lah (No photos since I think the one in Bugis Street Kopitiam tastes better than this one! Plus, the price here not so worth it like in Bugis Street Kopitiam). So, we went home and take bath (for second time for that day k!).

After Zohor, we go to one of our friend’s wedding ceremony at Bangi. Luckily we made it to arrived there before 4pm. If not……..

Congrates to Faez & Edzuan!
Photos borrowed from here

From left: Hubby, me, the groom and the bride, Nisa & Adam and her hubby (Abang Pidut)

From left: Hubby, me, the groom and the bride, Nisa & Adam and her hubby (Abang Pidut)

Us with the bride

Us with the bride

After attending the ceremony, I and hubby went to Alamanda. Again, searching for baby’s stuffs. Alhamdulillah….. We managed to buy a playpen, mattress and bedding for the playpen (Ngan! Ko memang betul bila cakap pasal sale kat Aussino! Puas hati seh shop kat sana! Murah banyak tuuuuuu…..) and also a breastfeeding pillow. Mission accomplished!

At night, I and hubby drop by at my auntie’s house at Serdang. She made a makan-makan so that our family could gathered before my another auntie went back to Dubai the next following day. After the makan-makan, everybody laze around and enjoy watching a football match between Selangor & Kelantan. Selangor won the match. But, I should give a credit to Kelantan for playing a good game that night. Selangor was so disappointing. Sorry for the Selangor’s fan. It’s a fact dude!

I and hubby reached home before 2am after sending my brother to UniKL at Bangi. Zzzzzzzz…..

Sunday (260409)

We had our breakfast very late in the morning… Or, should I call it brunch? We had roti telur bawang and Vade…. This one from our fav. Mamak’s restaurant, Shareezma at Taman Permata 😀

After playing with Pak Azim’s princess (they drop by at my IL’s house to pass my SIL’s engagement photos), we straightly head to Carrefour Wangsa Maju to again hunting for box storage. And again… the mission was failed.

So, we drove our car to our next destination at Mutiara Damansara, IKEA!

Before enter the IKEA shop, we first shop at Aussino in IKANO to buy new bed sheet and pillow cases. And again, we got a good deal with the sale price! So goooooood for people like me!

While at IKEA, we bought some sort of compartment storage (TQ to mama Qisya for the idea!) to replace the box storage that we hunting all this while. And, plus my new shoe rack that I eyeing for sooo long. Bukan mahal mana pun…. So kedekut kan?

Before head back to our home sweet home, I and hubby visited Jusco Wangsa Maju for a window shopping (actually still hunting for something 😆 ). And guess what? We managed to buy 2 box storages with very affordable price! Very gooood to end our shopping day today! Alhamdulillah…….

Congrates Ina and Kerol!

Ok, as promised, this entry will be more on photos during my SIL’s engagement ceremony. I and hubby didn’t snap any photos since Mama had hired a professional photographer to do the job. So, I and hubby just play our role as “Tuan Rumah” to entertain all the family members and friends that came to the ceremony on that day. All in all, we were happy that everything went very well as per Mama and Abah’s planned. Alhamdulillah….

These photos I cilok from Mak Ana’s blog. Halal eh mak Ana? 😎 Later, I will update more photos once I get it from my SIL.

ina-copy

ina1

Insya Allah, within a year from now, this will be our new family (plus the one inside my womb now 😀 )
ina5

Gathering Weekend

This morning, I had a bad dream. So, as a consequences, my mood swings badly when I woke up to work. With an addition of thinking that I have to face my “beloved boss”. I’m sorry… I hate him so much! Full stop!

I better story to you my activities during the last weekend.

On Friday, again I and my BFF, Puan Dongan went to Midvalley. At first, the purpose is to find a present for Aidan’s birthday (our beloved kak Ami’s son). So we got it! Other than that, I myself bought a new handbag! A bigger handbag of course!

Didn't the SA so sporting to be the handbag's model before I even buy it?

Didn't the SA so sporting to be the handbag's model before I even buy it?

Actually, I did feel guilty in buying this handbag. But, what can I do? I couldn’t stand the temptation! Uwaaaaa!!!!!!!!!!! I feel so pity to hubby. He keeps saying that he needs new shoes, new shirts, new pants and some other new stuff for himself. But, in the end, he always end up buying his wife a new stuffs that some of them maybe necessary, and some might be not. So, after buying this new handbag, I’m now telling myself that “I’m going to stop buying more stuff for myself after this, for let say, 5 months?” Chaiyok Amisah! (p/s to Puan Dongan: Tolong ingatkan aku ek kalau kita gi mall lagi 😎 ).

On Saturday afternoon, I and hubby went to MBO to watch Confession of Shopaholic. Verdict? Ok lah… Got some humours. But all in all, I would say, too moderate… Not as expected.

confessions20of20a20shopaholic20poster

Then, we head to Ampang Point. There’s a warehouse sale for baby’s stuffs. So, we finally bought something for our expected baby. We grabbed 4 bodysuits, 2 baby sleepers, 2 sets of night wear, 6 pairs of baby socks, 2 baby blankets and 8 washcloths (come in 1 pack). We don’t know whether the buying is worth it or not. But, at least, we think we had did a good job that day in starting our buying for our baby’s (at least not for the mommy again kan?)

On evening, I and Puan Dongan again gathered. We went to Aidan’s first birthday’s bash celebration at HTO de Futsal at Subang. At first, we thought it will be very hard to find the place. But, surprisingly, we found the place so easily, without having to call the Tuan Rumah. Big claps to both of us! This time, we were so happy because all of us, ex-Melana had gathered without missing any of us! (Myself, Puan Dongan, Kak Ami, Kak Ina and Kak Fynn). I forgot to snap any photos (I busy eating the very nice satay. So yummy! 😆 ), but I promise to upload if I can cilok any of them from Dongan’s or Kak Ina’s or Kak Fynn’s blog. Halal eh korang?

bday-cake2

bday-cake1

Birthday boy moody for the cake cutting?

Birthday boy moody for the cake cutting?

Ex-Melana (from left): Me, Dongan, kak Ami, Kak Fynn and Kak Ina

Ex-Melana (from left): Me, Dongan, kak Ami, Kak Fynn and Kak Ina

Say hahahahhaha when your stomach full of super delicious satay! Hahahhahha....

Say hahahahhaha when your stomach full of super delicious satay! Hahahhahha....

At night, I and hubby gathered with my in laws and vote for the earth hour that night. Luckily my in laws did sporting to turn off the light for an hour that night! Vote for Earth Hour! And as usual, we lepaking watching the AF that night 😎 I and hubby so happy because finally they voted to kick Rini and Obri out that night. So, we don’t have to worry which one to be out first. They really deserved it! So sorry for their fans yerp!

On Sunday, we didn’t go anywhere. We joined small family gathering again in my in law’s house. This time, Pah Cu’s family and my SIL’s future fiancée also joined us. My FIL treated us with satay Kajang. Burpppppp! Due to my super hungriness that night, I also bought Kelfood burger which I couldn’t eat last night. So, I finally finish eat it up this morning as my big breakfast :mrgreen: