Menghitung Hari…….

Weekend baru-baru ni, sia rasa sangat-sangat penat. Nasib baik ada adik lelaki sia… Boleh dia tolong apa yang patut. ANtaranya…. Hehehhehe.. kasi setel laundry….. Terima kasih adikku sayang!😆

Hari Ahad hari tu, makcik sia yang tinggal di Dubai tu ada balik Malaysia. Memandangkan flight dia balik ke Tawau petang, kami pun plan lah buat gathering di rumah makcik sia di Serdang. Lepak ramai-ramai makan tengahari dan bercerita2… Kami kalau gathering yang mau kumpul semua orang ni memanglah susah… Family besar…. Mana yang ada jaklah kan…. Seronot!😀

Jam 3 petang, semua orang pigi airport kecuali sia dengan bapak. Sia memang ndak larat sangat-sangat. Rasa penat. Mata pun susah mau bukak. Jadi, bantai tidur la petang tu sambil tunggu diorang balik dari airport. Jam 5.3o petang, kami gerak ke rumah pakcik sia pulak. Pekena cendawan goreng. FYI, pakcik makcik sia sekarang ni sedang mengusahakan tanaman cendawan, cili dan juga membela ikan keli. Jadi, cendawan yang digoreng hari Ahad hari tu kiranya hasil tuaian perintis la tu… Alhamdulillah, menjadi jugak usaha diorang tuh….

Dekat jam 7 petang, kami gerak balik rumah. Sebelum balik tu, sempat lah sia drop by di rumah mertua hantar cendawan dengan cili. Lepas tu, beli setengah dozen Dunkin Donut sebab petang waktu tidur tu boleh pulak mimpi ternampak makcik sia (Cik Noi) makan donut. Memanglah ndak boleh tahan. Hehehehhe….

Memandangkan sampai di rumah pun sudah lambat, jadinya, makan malam pun lambat la. Bila makan malam lambat, tidur pun lambat lah. Bila tidur lambat, pagi besoknya….. bangun pun ala-ala lambat lah jugak…. Bila bangun ala-ala lambat, jawabnya, sampai opis pun bukan on time la kan? Hmmmm…. Domino games….

Sedikit update pasal hubby pulak. Sekarang ni hubby telah berada di kemuncak kursus selama 2 bulan tu… Hubby sekarang bermalam di hutan daripada hari Ahad baru ni. Hari Selasa pagi baru balik ke kem. Dannnnnn….. insya Allah, hari Jumaat malam hubby balikkkkkkkk!!!!!!!!!! Yahooooo!!!!!!!!! Yippieeeee!!!!!!!!!!!!!! Bestnyaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!! Menghitung hari….. Detik demi detik….. Ecececcece… macam Krisdayanti lah pulak…. Ehehehhe….:mrgreen:

To end entry kali ini, mari layan lagu fav sia lagi😀

Called her for the first time yesterday
Finally found the missing part of me
Felt so close, but you were so far away
Left me without anything to say

Chorus:
Now I’m speechless,
over the edge just
Breathless,
I never thought
That I’d catch
This love bug again
Hopeless,
Head over heels,
In the moment,
I’d never thought
That I’d get hit by
This love bug again

I can’t get your smile out of my mind
(i can’t get you out of my mind)
I think about your eyes all the time
Your beautiful, but you don’t even try
(you don’t even, don’t even try)
Modesty is just so hard to find

Repeat Chorus

Kissed her for the first time yesterday
Everything I wish that it would be
Suddenly, I forgot how to speak
Hopeless, Breathless, Baby can’t you..see

Now I’m!

Repeat Chorus

LOVE BUG, AGAIN

2 Responses

  1. perut dah besar mane dah? ada gambar? nak tgk..

  2. hehehehehehehe….
    i masih slim la jac.. hahahhaha😆
    nanti lah i post gambar terkini😀
    u judge…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: