Shall We Dance

Malam ni, sia tidur lambat sebab tengok cerita ni di TV3.

shall_we_dance_verdvd

Almaklumlah, super ex-BF sia berlakon.. Ahahahahha…. Sia memang suka Richard Gere!

Tapi, sia ada sedikit ndak suka dengan ketidakjujuran suami Beverly (Susan Sarandon) dalam cerita ni, John (Richard Gere). Adakah patut masuk kelas menari tu sebab dia suka tengok guru tari tu, Paulina (Jennifer Lopez). Akhirnya, tersuka pulak. Sudahlah tuh, ndak mengaku pulak tu sudah berkahwin dan ada 2 orang anak remaja. Huh! Mengecewakan! Nasib baik belum terlanjur (kah scene tuh dipotong?)

Walaubagaimanapun, nasib baik di akhir cerita ni, si sang suami akhirnya sedar dengan kesilapannya. Itupun mungkin sebab sudah terkantoi di dewan menari tuh. Kalau ndak, mungkin cerita lainlah.

Mungkin kalau mat saleh, si sang isteri boleh terima bagi si suami menari dengan orang lain yang suaminya ada tersuka (walaupun si isteri ndak tahu la kan). Tapi, kalau dalam adat kita Melayu ni, sia ndak rasa itu tindakan yang bijak. Ndak sesuai!

Sia kolot? Mungkin. Sebab, pada sia, pada saat kita bergelar isteri/suami, kita patut cuba elakkan perkara-perkara seperti dalam cerita ni. Iyalah, lagi-lagi kalau kita ni berkerjaya. Memang banyak godaan yang semacam ini di mana-mana. Samada kita layan atau ndak jak. Tepuk dada, tanya selera. Bagi sia, kita patut behave sebagaimana kita expect pasangan kita behave. Jangan sekali-kali terjebak dengan kancah-kancah (fuh! Ayat power siot!) ke arah kecurangan ni. Cuba sebaik-baiknya menjaga hati pasangan kita. Jujur dan setia sebagaimana kita harap pasangan kita sebegitu terhadap kita. Doa banyak-banyak untuk kebahagian bersama. Of course ada ups and downs dalam kehidupan berumahtangga. Tapi, itulah yang akan menjadikan kita pasangan yang lebih baik daripada sebelum-sebelumnya. Percayalah!

So Abang, if you happen to read this entry, don’t be naughty outside there ok! I put my trust in you! I will always love you sayang! Muahhhh!

5 Responses

  1. All the best for us! InsyaAllah…

  2. Aminnnn…. Pray the best!

  3. insya allah ndak baby booo…..

  4. weng..aku pun tengok gak..part paling best masa mr. clark dtg kat wife dia bawa bunga dan ajak dance..romantik habis!!

  5. Abang: Hehehhe… Bagusler kalu xdak niat… Ingat baby dalam perut ni… Love you!

    Nisa: Ha ah, sweet sangat2 kan? Tambah ensem x-BF x jadik aku tuh😆

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: