Azam tahun baru 1430/2009

Cepatnya rasa tahun 1429/2008 berlalu.. Pejam celik pejam celik, sudah masuk 1430/2009.. Selamat tahun baru semua!

Azam tahun lepas? Unrecordable la. Jadi, susah mau cakap. Tapi, yang pastinya:

1. Sia dengan hubby berjaya masuk gov agency secara tetap pada tahun lepas.
2. Disebabkan itu, kami dapatlah berpindah ke rumah Abah di KL dan ndak perlu menyewa jauh di PJ nun…
3. Kami berjaya menguruskan hal ehwal pembelian sebuah kondo sebagai teratak pertama kami insya Allah… (terima kasih pada Icha kerana mencadangkan kondo ini! Kalau ndak, mungkin sampai sekarang kami ndak berjaya dalam pencarian membeli rumah ni)
4. Kami berjaya conceived baby pada tahun lepas.
5. Family gathering setelah sekian lama berjaya jugak diadakan di Tawau pada Raya Puasa tahun lepas, minus mami dan hubbynya yang berada di Dubai. Hubby pun kali pertama lah gather-gather dengan family my side di Sabah selepas setahun lebih berkahwin.

Alhamdulillah… Bersyukur sangat-sangat pada Yang Esa di atas limpah dan kurnia-Nya…

Jadi, pada tahun ini, sia akan memastikan azam sia direkodkan di sini untuk senang mau buat check pada pertengahan tahun dan hujung tahun nanti. Ni dia, bukan main punya banyak…..

1. Bangun awal setiap hari terutama hari kerja…
2. Datang kerja on time. Memang susah ni… Disebabkan perkara yang no.1 di atas tuh lah…
3. Jadi Muslimah yang lebih baik dari banyak aspek insya Allah.
4. Jadi isteri yang lebih baik daripada tahun-tahun sebelumnya.
5. Mengandung dan lahirkan anak insya Allah (separuh jalan sudah… alhamdulillah🙂 )
6. Lulus dengan jayanya induksi (sekiranya dipanggil lah)
7. Habiskan ganti puasa tahun 1429/2008 sebelum melahirkan insya Allah (expected deliver baby dekat2 puasa tu…) mesti bertungkus lumus ni lepas habis morning sickness. Chaiyok!
8. Habiskan study untuk exam SHO sebelum pertengahan tahun… Chaiyok Amisah!
9. Siapkan WPA (work place assignment) SHO secepat yang mungkin… Aduiiii! Susahnya rasa…
10. Lulus exam SHO dengan jayanya supaya ndak perlu repeat mana-mana paper.
11. Buat projek manik yang asyik terbengkalai tu…
12. Simpan duit banyak-banyak untuk baby dan persediaan pindah rumah tahun 2010 insya Allah

Banyak kan? Sebenarnya, ada banyak lagi ni (tamak betul!) Tapi, senaraikan yang ini jaklah dulu… Mintak-mintaklah semua azam ni tidak menjadi beban dan berjaya digapai pada akhir tahun ini.. insya Allah… Aminnnnn…..

4 Responses

  1. azam no 2 tuh x paling x tahan.. klako tul..

  2. memang iya ninie… tgh bertungkus lumus ni nak bangun pagi supaya ble sampai awal kat opis…

  3. bangun awal???
    heheh..leh ke aweng???asal boleh jer la..ehhehe…tabiat dr dulu lg…suke bangun lmbt..

  4. uish! kak ina! pecah tembelang!
    hehehe.. setakat ni masih berjaya k! (takat hari ini la)
    Tungguuuuu………😆

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: