Dinner dan makan di luar

Office Dinner.
Yang ini, sia teman hubby pigi dinner pada hari Jumaat malam yang lepas di office nya… Tema, merah dan hitam (macam tema high tea office cik suhai pulak😳 ). Jadinya, sia dengan hubby pun cubalah sehabis baik mengikut tema yang ditetapkan.

imgp20511

Sia cerita apa yang ndak best dulu pasal dinner ni. Makanan dan table arrangmentnya! Memang out habis! Dewan yang digunakan punyalah mini untuk tempatkan begitu ramai orang yang datang pada malam tuh. Natijahnya, meja dan kerusi terpaksalah disusun rapat ndak hingat. Sempit tahu ndak?!😡 Memang ndak selesa… Makanan pun sama, diorang hidang keropok sebagai appetizer (sikit lah yang amat). Main dish, nasi beriyani berlaukkan daging masak hitam, ayam masak kurma, kuah dalca dan ayam masak merah (eh! Adakah menu ni? Ada rasanya) dan keropok papadam… lepas tu, ada air teh jak. Tuh pun, ndak banyak. Lapar woooo tunggu sampai dinner habis….😥 Sudahlah habis dalam 12.30 malam macam tu…

Walaupun, yang sia sebutkan di atas tu ndak seberapa best, tapi, persembahan pada malam dinner tu memang happening dan sia dengan hubby memang tabik spring lah! Memang best gilak! Ndak sangka berbakat jugak orang-orang di office hubby sia tu, melawak, menyanyi, bersajak, berpuisi, menari… Semua boleh… Kagum woooo…. Memang sangat-sangat menghiburkan! Ndak rugi tunggu sampai show habis malam tu… Berbaloi!😆

imgp20551

imgp20561

imgp20571

Selain daripada persembahan yang best, ada cabutan bertuah lagi. Hadiah tiket penerbangan ke Bali, Bandung dan Jogjakarta. Seperti biasa, sia dengan hubby jarang-jarang/belum pernah bertuah. Jadiknya, memang tepuk untuk orang jak lah…😛

Apa-apa pun, dinner tu memang best! Door gift dapat majalah dan bahulu gulung sedap! Sedap sangat-sangat!😀

Pizza Hut
2 minggu yang lepas sia memang gilakan spageti carbonara di restoran ni… Sangat-sangat suka! Slrrrpppp hingga menjilat jari woooo! Ditambah pulak dengan cicahan Tabasco… Huh! Memang ngam habis!😀 Sekali last meal (kunjungan yang keempat or yang kelima dalam masa seminggu) yang dihidangkan macam ada berminyak sikit, terus terbantut kemengidaman (ada ka ayat macam ni?). Tunggu lama sikit baru beralih arah ke sini balik ah..

image0461

A&W
Kalau sebut restoran ni, memang ndak akan pernah tinggal double scoop waffle dan double scoop large root beer float lah… Slrrrppp jugak! Sedapnya!

image0771

image076

Kalau boleh, tiap-tiap hari mau! Tapi, memandangkan ada rakan sepejabat nasihatkan jangan minum terlalu banyak air berkarbonat (supaya anak bijak), terus kenak kurangkan sikit lah. Kurang-kurang pun, sekali seminggu ndak lari.. Hhahahaha… Mana boleh tahan woooo…😆

Nando’s
Wow! Sedapnya Hot peri-peri chicken di restoran ni! Memang ndak boleh tolak! Ditambah pulak dengan cicah garlic… uish! puas hati betul! tambah mengenyangkan dengan 2 side dish peri fries dengan mediterranian rice… Aduhai.. malam ni kenak pigi lagi ni….:mrgreen:

Peri potato salad and Peri fries

sidelines: Peri potato salad and Peri fries

Mediterranean Rice and Coleslaw

Sidelines: Mediterranean Rice and Coleslaw

The most addicted sauce!

The most addicted sauce!

Sushi King
Restoran ni sia dengan hubby memang ndak pernah masuk sebelum ni (nota: sia dengan hubby memang selera orang kampung yang amat. yang pelik-pelik ni susah sikit mau cuba) Baru cuba masuk hari ahad hari tu. Ok lah… Kami makan Ebi Ten (sushi udang goreng.. fav hubby), Egg Mayo (sushi telur mayonis), Chuka Iidako (sushi sotong kecik.. Fav!), Nishoku (sushi bijik2 macam telur ikan tu… Fav!), Ura Fotomaki (sushi crab.. ndak berapa best) dan Croquette (ala-ala begedil gitu.. ok jugak).. Yang lain-lain kami ndak berani cuba sebab macam pelik.. Hehhehe… Tipikal Melayu kan?😛

Uish! Banyak jugak kami makan… Kenyang betul petang tu… Ndak jadi plan malam tu mau makan nando’s lagi… Tapi, macam mana pun, mungkin kami ndak akan datang lagi.. Sebab.. sushi yang kami makan tu, sah-sah di Jusco pun boleh dapat.. Saja jak mau cuba, sebab mau tahu cara yang betul makan sushi.. Ceh! Makan dengan soy sauce campur dengan wasabi (ndak suka!) jak pun… Kesimpulannya, lain kali terasa mau makan sushi, sia baik pigi Jusco.. Macam-macam jenis dan mudah diperolehi! (kecuali Ebi Ten, Chuka Idako dan Croquette). Ada sushi dimelayukan lagi (ikan bilis, rendang dsb).

Ok lah tuh (Gaya Saida, khas ditujukan untuk Puan Ninie… ekekekkeke…)😆

2 Responses

  1. ni ade yang obese ni kang.. kuang kuang kuang

  2. huhuhuhu…

    aku skang memang x berapa selera makan nasik mas sebab x lalu lauk yang berminyak2 lagi.. kalau makan gak, habis muntah habis keluar balik…
    natijahnya, aku jadi memang sgt jarang makan nasik macam dulu…

    sib baik ada menu kegemaran yang lain2 kat atas tuh…
    nak sedia duit je lah sebab hari-hari mau.. hehehhehe….

    psstttt, harap2 x obes ah makcik…

    p/s: Abang doa banyak2 bini x obes eh! Tau! Tau! Sayang abang!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: