Salah siapa?

Sia bermimpi yang ndak best malam tadi…
Memang ndak best… jadik, sebab ndak best, ndak mau cerita lebih lah…. Saja jak mau luah perasaan…

Lagi satu, hari ini memang macam serba ndak kena.. Sebenarnya dari kemarin lagi…

Pagi, lepas sia siap-siap pakai tudung dan mau keluar rumah, ubat batuk tertumpah atas tudung sia dan siap terpercik-percik lagi ke singki dapur sia masa goncangkan botol tuh… aduhai… apalah nasib…

Sia masuk opis lambat hari ni, sebab uruskan hal pinjaman belajar adik sia…
Disebabkan pejabat pesuruhjaya sumpah bukak lambat (9.30 pagi), jadi, lambatlah kami bergerak…
Lepas selesai, kami ke Lembaga Hasil untuk matikan setem pulak…

Lepas tuh, dengan nafas lega, sia pun bawaklah adik sia pigi UniKL Bangi, kunun mau hantar borang tuh semua lah..
Sekali sudah sampai sana, adik sia pandang sia “kak, lupa bawak fotostat IC yang sudah disahkan lah”
Gedebush!😯 Betapalah kecewanya hati sia masa tu… tadi malam sia sudah suruh dia periksa semua apa lagi yang ndak lengkap… Tapi, apa boleh buat kan?
Dengan rasa serba salah, adik sia bersuara “Ndak apalah, rasanya boleh ambil fotostat IC dari fail pelajar di Bahagian Hal Ehwal Pelajar”.
Jadi, dia pun keluar dan masuk opis untuk uruskan hal penghantaran borang tuh…

Lebih kurang 15 minit menunggu, adik sia keluar dengan muka hampa. Puan yang uruskan pasal hal pinjaman tuh ndak ada. Orang di opisnya pun ndak tahu samada dia ada datang ka ndak hari ini… Adakah pulak macam tu?😕
Aduhai….. Sekali lagi sia rasa macam hati ni dicucuk-cucuk… Bagus ndak payah datang kalau macam ni…. Dengan penuh kekecewaan, sia drive balik ke KL dan hantar adik sia balik rumah sebelum sia balik ke opis… Sia ndak tahu mau marah dengan siapa sekarang ni…. Disebabkan itu, sia ndak rasa mau makan pun walaupun lapar gilak sekarang nih…😥
Bersabar Amisah! Bersabar!

p/s: Nasib baiklah penjual Jambu Batu Johor di depan Giant Permata tuh tadi ada… Dapatlah sia mengubat hati yang keciwa ni dengan makan jambu batu yang best tuh😆 (berkali-kali ganda lebih best daripada jambu batu yang dijual depan Ampang Point!)

2 Responses

  1. sabar kak amisah..

    mmg ade hari-hari yg ‘special’ yg tuhan bg utk kita bersabar lebih sikit dr biase..

    menuai pahala =D

  2. betul….
    sabar… sabar…
    sib baik sume dah setel…
    akak guna jek pos express senang!😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: