Mary Kay

Hai kamurang…

Kebelakangan ni sia memang sentiasa happy.. alhamdulillah….

Hari ini sia mau kongsi salah satu sebab yang membuatkan sia ada happy… pasal produk penjagaan muka yang baru-baru ni sia gunakan, Mary Kay.

Sia baru jak guna produk ni lebih kurang sebulan, dan hasilnya, alhamdulillah! Memang memuaskan dan sia bersyukur akhirnya pencarian sia untuk produk penjagaan muka berakhir jugak.

Biar sia cerita daripada mula-mula sebelum sia guna produk ni (pada kawan-kawan yang mungkin ndak pernah tengok muka sia yang bermasalah ni la)… testimonial diri sendiri kan lebih baik daripada bercerita pasal pengalaman orang lain?

Sebelum guna produk ni, muka sia memang bermasalah jerawat di dahi, dagu dan tepi dua-dua belah mata (area otak tuh lah) Memang stress yang amat.. nasib baik pakai tudung boleh cover…

macam-macam lah produk yang sia cuba daripada yang murah dan mahal. Boleh sia katakan, semuanya mengecewakan… yang paling ndak best, duit bukan boleh dapat balik!

Jadik, bila mula-mula kakak opis sia kenalkan produk ni, sia macam biasa, dengar ndak dengar jak lah… sebab sudah berpengalaman dengan macam-macam produk. Lagipun, sia ni memang bukan jenis cepat terpengaruh dengan benda-benda direct selling nih… takut tertipu… sia memang cukup hati-hati bab mau keluarkan duit walaupun untuk mencantikkan muka… sayang duit woooo! Tapi, bila kakak tuh cakap “kalau tak sesuai, duit boleh pulang balik 100%”, sia apa lagi, memang ndak sabar-sabar mau mencuba.. iyalah, apa salahnya mencuba. Kalau ndak ok, boleh pulang duit balik maaa…. Ehehehe.. memang dasar kedekut kan…. We are customer kan?

So, hujung bulan 9 hari tu sia pun cubalah.. siap suruh adik sia yang lebih bermasalah muka lagi cuba sekali…. Mula-mula, adalah naik jerawat macam biasa… memang BC (beauty consultant) mary kay tuh ada cakap, mula-mula dia akan naik sebab dia akan keluarkan bahan-bahan kimia yang kita pernah pakai.. jadik, kami bersabar…dan lepas lebih kurang 2 minggu, alhamdulillah…. kami berdua mengalami perubahan yang ketara… jerawat mulai kering dan muka sia yang combination ni pun jadik tidak terlalu berminyak dan tidak terlalu kering.. white head terutamanya di hidung pun makin kurang… adik sia yang muka terlalu berminyak pun makin ok dan kurang berjerawat… Alhamdulillah…. Sia memamg puas hati.. memang berbaloi untuk duit sia! part yang paling best, hubby sia pun perasan dengan perubahan muka sia… ehehehe.. itu yang paling penting pun kan😀


oil free hydrating gel – kaler ungu (moisturiser yang sia gunakan sekarang)


Botanical Customised Skin Care (sia hanya guna pencuci muka untuk kulit normal yang no.2 daripada kiri)


Mary Kay Mineral Powder Foundation (berfungsi sebagai foundation+compact powder+loose powder dalam 1!)

Bagi keadaan kulit sia, sia ndak perlu guna toner. memang senang.. pagi2, sapu eye cream, sapu moisturiser, sapu mineral powder foundation, siap! ndak payah pakai compact powder sudah sebab foundation ni semua sudah lengkap, berfungsi sebagai foundation hingga loose powder… memang sonang koje den sekarang ni untuk bersiap… sekarang tinggal mau cuba barang mekapnya pulak… dengar-dengarnya pun ndak mengecewakan….


Mary Kay Mineral Eye Color dan Cheek Color


Mary Care Creme Lipstick


Mary Kay Eyeliner


Mary Kay Liquid Eyeliner


Mary Kay Brow Definer


Mary Kay Ultimate Mascara

Oleh itu, disebabkan sia sendiri sudah mengalami perubahan yang betul-betul sia rasa berbaloi dengan duit yang sia keluarkan selepas menggunakan produk ni, sia dengan berbesar hati ingin berkongsi dengan kawan-kawan sia… bear in mind, sia memang ndak pandai berniaga ok! Sia teringin betul share ni bukan semata-mata mau duit (kalau dapat tuh, bonus lah kan ?😀 ) paling penting macam kawan sia puan mastur cakap “SHARING IS CARING” iyalah, produk bagus, apa salahnya kongsi dengan kawan-kawan… manalah tahu boleh menolong kawan-kawan yang selama ini mengalami masalah kulit muka dan tercari-cari produk yang sesuai kan? Alangkah bagusnya dan gumbiranya hati ini boleh menolong menyelesaikan masalah kawan-kawan kan?😀 boleh sama-sama mengurangkan 1 daripada masalah kehidupan yang patutnya ndak perlu difikirkan (stress pasal masalah muka or jerawat!)…

Jika adalah kawan-kawan yang berminat, dan mungkin mau buat facial free, contactlah sia… insya Allah kalau Dia izinkan, bolehlah kita lari daripada masalah muka berjerawat ka, berminyak ka, kering ka…. Ok!

FAKTA MENARIK MENGENAI PRODUK MARY KAY :

– kebanyakan testimonial, alhamdulillah menggumbirakan
– jaminan produk 100%, boleh tukar kepada produk lain sekiranya tidak sesuai.
jaminan wang dikembalikan 100% dalam tempoh 3 bulan sekiranya tidak berpuas hati dengan produk yang digunakan.


Time Wise range (produk untuk wanita berumur 30 tahun ke atas)


Time Wise Age Fighting Eye Cream


Oile Free Eye Makeup Remover

dan beberapa lagi produk lain yang boleh anda layari di website: http://www.marykay.com.my

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: