further study?

Betapalah efisiennya sia setelah musim kemurungan 2 hari lepas…

Hari ini, masuk jak opis terus make up sikit (ini memang aktiviti wajib bila sampai opis, sebab di rumah ndak sempat mau buat. Ala… Liptip dengan celak jak pun).. lepas tu, terus tengok computer pasal kerja… setel hal-hal lain yang patut… dekat jam 11 semua setel… hehehhehe… lepas tu, apa lagi, jadik serba ndak kena pulak. Ndak tahu mau buat apa. Jadik, pigi melawat opismate di tingkat lain… lepaking… lepas tuh, dapat jemputan makan freeeeee… woooo, makan punya makan, rupa2nya sudah makan 2 pinggan daaaa…. Walla betul! Apa mau jadik ni? Tapi, bagus jugak. Ini tanda-tanda sakit sudah berpergian mungkin… alhamdulillah…. Tapi, ubat kenak jugak habiskan sebab takut jatuh sakit lagi…. Ngeri woo kalau ingat….

Hari ini sia sekali lagi memuhasabah diri menyebabkan sia pigi membukak website JPA (sebenarnya sebab memang free gilak hari ni🙂 ) Bukan apa, sebenarnya, sedang berfikir-fikir pasal further study in master. Sedang pening fikir yang paling utama mau ambil bidang apa? Ooooo… memang besar question mark nih! Ya Allah! Umur bukan muda lagi kalau mau tangguh.. tapi, sebelum apa-apa, sia memang patut betul-betul fikirkan bidang yang sia mau ambil sebelum putuskan mau ambil di mana…. Penin jugak…. Banyak betul perkara yang mau diambilkira ni… jawatan belum confirm, utang study dulu belum setel (mau tambah hutang pulak?), otak mampu lagi ka? Dan macam-macam lagi lah…. Kan best kalau ndak payah fikir perkara-perkara di atas? mau ambil civil or management? or structure? (mungkin tidak!) susah betul mau jawab soalan nih!

Ya Allah! Berilah aku petunjuk-Mu ya Allah! Hanya Engkau tempat aku bermohon… tolong aku ya Allah!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: