Hai senangnya dalam hati!

I like to be in Monday! in Tuesday! in Wednesday and in any days this week…. (macam iklan celcom… ecececce…. im a digian lah.. tumpang sekejap)

Best betul berada pada hari isnin minggu nih… Monday blues pun, Monday blues lah… sebenarnya, hari ini sia tiba-tiba dapat pay slip, yang membawa maksud, besok akaun bank sia akan menunjukkan angka yang lebih baik lah.. ehehhehe…. Sia macam ndak percaya jak bila dapat pay slip tuh, sebab, jadual pembayaran gaji yang sia ada menunjukkan patutnya gaji masuk 25hb.. terkejut bercampur gumbira pun ada.. hai Senangnya dalam hati!

Yang membuatkan hari isnin sia lebih ceria lagi, sia dapat imbuhan tahunan! Yeah! Memang sungguh gmbira.. rasa macam berbaloinya kesabaran sia dengan kerja selama ni… sangatlah membantu lagi-lagi dengan kedatangan syawal ni kan.. bolehlah sia plan untuk semua extra extra perbelanjaan dengan lebih baik… servis kereta cutee sia, credit card, duit raya, kenduri kesyukuran, kuih raya.. dan banyak lagi perbelanjaan yang akan disenaraikan kemudian… Hmmm… mungkin sia patut plan buat kuih raya lagi… ehehhehe…. Macam sempat jak kan sebelum sia ballik hari sabtu ni… cita-cita besar betul…

Tengahari pulak, biskut almond London yang sia pesan sudah sampai🙂 sia order 200biji utk sia, mamak sia dengan MIL. Ok lah tuh.. siap satu lagi projek kuih raya… ngeh ngeh ngeh… express one… last year sia ada buat jugak, tapi lecceh ah… sama leceh macam buat jem tart. Jadik tahun ni sia decide malas mau buat sebab senang mau dapat yang sedap di luar sana tuh… so, buat apa mau susah-susah buat kan?

Malam, sia jadi pigi lepak di rumah cik Czah.. tapi, projek buat biskut diorang belum mula lagi.. memang agak sudah pun.. biasalah kawan sia cik suhai ni memang kojeng.. ehehhehe.. sayang cik suhai! Cik czah pulak pigi round jalan tar sampai penat gilak… tapi, sia sempat jugaklah lepak-lepak dengan diorang… banyak jugak cerita sampai mengantuk-ngantuk la sia.. jam 11.40pm macam tuh, hubby sia yang sangat sporting (bodek so lain kali dapat green light lagi untuk lepaking… sayang abang!) datang jemput sia balik untuk titon… ngantuk beb mengumpat dengan kawan baik sia dua orang ni… ehehehhe.. astaghfirullahalazim… taubat!

Ok kamurang, kenak tidur sudah… mau mimpi indah-indah sebab mood baik hari ini… wassalammmm….

2 Responses

  1. bonus dah masuk…..horey……wakakakakak….sok lak ada sale kat bawah ni…

  2. hahahahaha… sale?
    memang iya, dah balun 3 balang kuih raya lagi tadi kat pasar tani.. besh! besh! ni yang boleh buat senyum sampai telinga nih…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: