Minah Tukang Membersih

Penat betul otak hari ini… tapi, kerja ndak siap jugak.. Manalah sempat.. Jadi, bila punch clock ofis berbunyik, sia terus off computer, angkat handbag dan balik ke rumah… Sebab, kalau sia tinggal sampai jam berapa pun, ndak mungkinlah siap… Banyak tu….

Sampai-sampai jak di rumah, sia nampak hubby sedang bersihkan atap di luar beranda rumah kami. Bukan apa, adalah sampah-sampah dari rumah atas yang sedang buat renovation tu… sakit la mata hubby sia tengok.. Tapi, kesian hubby sia, rake yang dia guna ndak cukup panjang untuk tolak sampah-sampah tu. Jadik, untuk tolong hubby, sia cadangkan bagus kalau sia sendiri turun bersihkan. Hubby sia risau jugak.. Tapi, iyalah, itu jak pilihan yang ada. Mau hubby turun, takut pulak… Hubby sia kan besar orangnya.. Takut pulak kalau atap tu ndak tertampung beratnya… ehehehhe.. sayang abang! Yang paling lucu tu, masa bersihkan tu sia belum tukar baju lagi… Berbaju kurunglah sia atas atap tu… hahhahahaha… sambil-sambil tu, sia pandanglah jugak kiri-kanan, manalah tahu ada orang yang ternampak.. Malu wei! Nasib baik berjaya dan selamat naik ke beranda balik…Fuh!

Ok lah kamurang, sia mau buat tat nenas nih… nanti sia update cerita membuat kuih tat ni k!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: