Heh! Kurang Ajar Punya Driver!

Pagi2 lagi sia hangin satu badan…

Pagi tadi, sia hantar hubby pigi kerja dulu…. Lalu MRR2 la ni.. Keluar dari Keramat menuju ke Ampang Risda…. Bila sia mau masuk ke susur kiri ke Ampang, tiba2 ada pulak driver perempuan yang sangatlah kurang ajar nih! Sudah la dari lane sebelah kanan, senang2 jak dia mau masuk depan sia… Masalahnya, dia memang di belakang pun… Bukannya di depan…. Last minute baru mau signal… Ingat sia ni pakar psikologi ka tau apa yang dia pikir! Sudah la tu, bukannya la bah ada kereta di belakang sia tu… Apa lah salahnya kalau tunggu dan masuk di belakang sia daripada membahayakan nyawa orang lain?

Ya Allah! sabar jaklah aku! Hampir2 bah berlanggar. Kalau accident siapa yang susah? Akak jugak! Hish! Lepas tuh, apa lagi, sia dengan hubby dua2 org tekanlah hon tuh macam ndak mau berenti (hubby tekan hon kiri, sia pulak tekan hon kanan.. ehehhe, kelisa la katakan)… Yang paling panas hati, hubby sia lah…. sia pun panas hati jugak.. tapi, bersabar jak sebab hubby sia mau cepat pagi nih… so, sia ndak lah ikut belakang kereta orang kurang ajar tuh…. Sekali hubby sia cakap “kalau abang, abang dah kejar dah pompuan tuh” Chet! “Apa pasal ndak cakap awal2 abang nih. Ni pun memang panas hati rasa macam mau kejar nih! Aiyak!”

Sabar jaklah…. Kami berdua pandang jaklah kereta tu menuju Ampang, kami U-turn menuju RISDA… Sigh….

Eeeeee… Tapi, masih panas hati lagi nih…. Kurang ajar punya Wira Maroon (ka oren? ka merah? apa2 lah) JJN****. ndak ingat nombor la pulak…

Tapi, syukur alhamdulillah ndak da accident.. kalau tidak… Sekali lagi mengeluh….

2 Responses

  1. eheheh…
    lenkali..HAFAL no platnye…
    xpun..tulis kat mana²..
    tapi aku ley kompem..
    kalau ko jumpe dia kat mana²..
    mesti ko kenal laa..
    eheheh

  2. huh!
    memang, ntah2 sok pagi jumpa laie…xpe.. pagi tadi mel dah puas ati la kot.. marah giler punya pasal, dier dah tunjuk f**k kat pompuan gilak tuh… kah kah kah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: