Update…

Sia sebok gilak hari ni. Dpd pagi, ndak rehat langsung. Sebok sediakan presentation slide. Nasib baik jugak sia puasa hari ni. Kalau ndak, mau lapar gilak!

Sia sebenarnya macam ndak berapa ada mood mau tulis blog kebelakangan ni… Ndak tau mau tulis apa…

So, sia mau update perkembangan bapak sia jak lah..

Alhamdulillah, beliau sudah boleh mandi kemarin… Makan pun banyak sikit.. Tapi, yang paling dia makan buah jak.. Malam tadi pun dia minta mau makan buah mata kucing jak.. Anggur dia ndak berapa sukak… So, hubby sia pigi carikkan malam tadi. Dapat longan jak.. Manis pulak tu! Nampak banyak jugak la dia makan…

Cuma, yang buat sia ndak berapa happy… Time sia balik kerja ptg… Mamak sia cerita beliau ada lupa2 jugak.

Pagi: dia tanya mamak sia, “Mana si Ica?”.

Tengahari: dia tanyak lagi, “Mana jugak si Ica? Dia tidur kah?”

Ptg: dia tanyak lagi, “Mana si Ica?”

Pasal jahitan di kepalaknya pun dia ada tanya mamak. Dia tanya “kenapa jugak kepalaku kenak jahit?”

Padahal, hari kemarinnya sia sudah cakap dengan beliau..

Yang paling mamak sia sedih bila dia tanyak pasal cincin kawin di jari mamak. “Tu cincin apa?”. Mamak sia bagitau lah cincin tu cincin kawin diorang. Beliau jawab, “ouhhh…”

Hmm…. kesian bapak sia…

Pakcik sia anak beranak yang dari t’ganu ada dtg petang… Mula2 beliau macam ok. Bila malam tu, dia macam tension. Mungkin sebab sepupu sia yang kecik tu bising sikit mengkali… Iyalah, budak kecik bah kan..

Malam pulak, anak kawan baik mamak sia sekeluarga dari Kota Damansara pulak datang tgk beliau… masa ni, dia macam ok sudah… Boleh senyum dan makan…

hari ini, ndak tau lagi….

Harap2 bertambah ok… Aminnn….

6 Responses

  1. Aweng, so sorry to hear about your father. May he’ll get well real soon.
    *pray hard*

  2. Thanks Kek…. Appreciate it!

  3. ari tu masa 1st time ko update pasal bapak mu kemalangan aku ada kirim komen.rupanya ndak tersend.

    salam takziah utk kamu sekeluarga aweng! Semoga kasih sayang Allah sentiasa bersama kamu.

    bila aku baca pasal Dr di HKL tu,aku pun jadi panas.Kalu aku weng,lepas abis procedure tu terus aku tya tu ndak pun kasitau….kamu ni Dr yang kurang beradab sopan!!!!! teda bapak kah kamu ni!!! geramnnya aku.serius aku pun geram ni.kesian bapak mu weng. aku ni jmmg cepat geram ,cepat marah kalu ada orang muda kurang ajar dengan orang tua.sudahlah orang tgh sakit. nama jak doctor tapi less manners.nnt buatlah complaint bertulis .mesti ada borang kepuasan hati pelanggan tu sebelum check-out.tapi ndak taulah hospital kerajaan kan.nama jak di KL.ntah2 bagus lagi di hospital luar dari bandaraya.

    by the way,I know you a very strong lady.kuatkan semangat ya.

    hugs. salam!

  4. thanks my dear fren….

    aku memang kenak kuat neh!

  5. mekkk…what happened?? i tak faham sgt ar.. is that bahasa sabah

  6. yerp…. lepas i cerita kat u tadi dalam bahasa semenanjung, dah paham kot ek….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: