Perkara2 Best!

Lupakan pasal kisah kerja sia yang ndak berapa best tu, sia mau cerita pasal perkara2 yang best baru2 ini…

Pertama: Musim durian

Sia memang sukak bila musim durian… Sia memang hantu durian la jugak… Suka betul makan! Tapi, bila sudah tua2 ni, kena slow down sikit.. Bukan apa, takut bila makan terlebih, malam hari kalu, muntah la pulak.. tidur macam mana punya nyenyak pun boleh terbangun semata2 utk muntah jak… lagi2 kalau ndak minum air dari kulitnya… Sia memang ikut betul2 petua org2 tua dulu ni… Serius bah! Sebab tu, sia berhati2 sikit kalau makan durian yang sudah ndak berkulit….

Kedua: Cindelela

Ni kisah kucing liar yang tiba2 jak bertempek di luar pintu rumah kami.. Kiut jak! Hubby sia paling sukak kucing. Sia, biasa2 jaklah.. Tapi, kucing memang binatang yang bijak… Hari tu dia datanng, dia lepak2 di kerusi tempat hubby sia selalu lepak merokok. Bila hubby sia nampak, dia pun ckp lah dengan kucing ni “duduklah kat situ. jaga rumah k!” lepas daripada hari tu, memang selalu la nampak mukaknya di situ. Sentiasa…. Kiut jak! ni antara gambar2nya sedang nyenyak tidur di sofa empuknya🙂

Kiut kan? Ni lagi satu… lebih dekat…

memang kiut betul! baik pulak tu.. yang paling penting, ndak mencakar🙂

Ketiga: New born baby girl (Ninie’s)

hari Isnin hari tu, sia dengan budak opis pigi Hosp. Selayang, tengok baby Ninie.. Alhamdulillah, selepas lambat lebih seminggu daripada tarikh due, Ninie berjaya bersalinn normal. Kiut betul baby ninie ni! Geram mau gigit!

One Response

  1. abg sayang awak…..!!!!! :>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: