Geram betul!

sia bangun lambat pagi tadi.. nasib baiklah sempat jugak sampai off sebelum 8.30…sampai2 jak, sia terus buat kerja sebab beberapa report kenak antar before tengahari… ndak sempat langsung makan.. so, sia buat nestum jak lah campur dengan milo.. yuks! ndak sedap lah… tapi, sebab lapar, minum jugaklah abiskan separuh.. sayang wooo.. jangan membazir dalam keadaan ekonomi sekarang ni… alhamdulillah, sempat jugaklah siap report2 tuh.. new assistant sia pun dapat menyiapkan reportnya on time setelah sia bagi tekanan daripada petang kemarin.. kesian jugak dengan dia.. orang lama.. tapi, apa boleh sia buat? terpaksa.. untuk jaga kepentingan diri sendiri.. kalau ndak, siapa yang mau jaga kepentingan diri sia kan? kalau ndak btol, ndak siap, sia jugak yang kenak menjawab. so, berkesan! tepuk tangan untuk diri sia sendiri🙂

jam 12, sia memanglah lapar betul… memang ndak ingat punya lapar… so, sia pun berlari2 lah pigi kantin order nasi putih dengan daging goreng kunyit. lepas tu, cop tempat untuk kawan2… sedang bercakap2 ni, kawan2 sia sampai.. ndak cukup tempat! pasal ada budak sekolah letak barang di tempat yang sia cop tadi.. sabar jak lah… ngomel2…. pindah tempat… budak….

di meja baru, sia duduk, kawan sia pulak macam berebut tempat duduk dengan sia.. huhuhuhuhuhu… pindah kerusi lagi… pigi beli pisang goreng sekejap, datang balik, kawan sia yang lagi satu pulak duduk di kerusi sia.. so, pindah tempat lagi… arghhhh!!!!! makanan pun lambat sampai… lapar lah!!!!!!!!!!

sekali makanan sampai, Fuh! terus diam langsung ndak berbunyi.. kawan2 sia suma pot pet pot pet komplen pasal kerja lah, apa lah…. sia diam jak terus menyuap sampai lah habis… licin! kah kah kah kah…

puas!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: