Ndak Berapa Sihat

Bangun pagi ni ndak berapa best…. Bangun jak, badan sakit2… aduhai….

mula2 ingat sekejap jak.. rupa2nya, sampai malam ndak jugak ok… makin lama, makin bertambah pulak sakitnya… pagi, sakit dari bahu sampai tgh belakang jak… sampai ke malam, sakit dari belakang, bahu, leher, dada & bawah ketiak… yang hairannya, sakitnya sama jak banyaknya kiri dan kanan. Sia risau juga sebab ndak pernah rasa sakit yang macam ni. Slalu sakit belakang, lenguh2… Yang ini, sakit macam kena tumbuk.. Hubby tolong urutkan pun ndak sedap jugak… Lagi sakit ada…

Sekarang sia berpikir apa puncanya?

Kalau ikutkan, malam tadi, sia ada makan durian terlebih sikit daripada biasa. Mungkinkah?

Akhir minggu lepas pulak, sia ada makan ubat antibiotik dengan beberapa jenis ubat dari doc. Kesannya macam ndak boleh berak pulak beberapa hari ini. Memang luarbiasa jugak.. sudah berapa hari ni.. risau jugak nih.. mungkin ni jugak kah penyebabnya?

lagi satu, 2 3 hari ni, sia memang rasa sejuk yang amat… memang sejuk… sampai mau mandi pun takut (tapi, mandi jugak ok!)… mungkinkah ni jugak penyebabnya? iyalah, sebab bila kita sejuk, kita kan tend to bengkokkan badan/ belakang kita kan? mungkinkah ah?

pagi ini pulak, bangun tidur hubby sia lupa mau tutupkan kipas.. sejukkkk wooo.. memang ndak rasa mau bangun langsung! selalunya, pagi2 hubby sia akan bangun dulu, then, tutup kipas kasi sia kurang sejuk sikit.. then, baru sia bangun… kah sebab ini ah?

Lepas bincang dgn hubby, ingat mau tgk dulu sampai besok… kalau besok makin teruk jugak, baru kami pigi jumpa doc.. lagipun, sbenarnya, hari ini patut sia pigi jumpa doc follow up minggu lepas punya visit… tapi, macam ndak berapa sihhat.. so, tunda dulu…

harap2 ndak da apa2… takut jugak kalau denggi ka… nauzubillah! mintak dijauhkan..

8 Responses

  1. jeng jeng jeng
    bila sakit pelik2 mula datang.. ada ler tuuuuuu
    thihihihi

  2. ko jangan weng.. ada benda2 ngidam x?? ekeke.. aku time memula pegnen aritu pun badan pelik2 je.. hehehe

  3. kan bagus kalau betul ade ape2….😦

    pasal ngidam2 ni puan mastur, aku sepanjang masa ade bende mengidam… dah berbulan2 org ckp ntah2 aku ni preggy.. tatatpi, xdek jugek.. blom ade rejeki😦

    korang doakan aku ek!

    aku x sabo2 nk ade anak kasi main2 dgn anak2 korang….

    x sabo nk gaduh dgn mel nk tgk anak tuh ikut muka sape hehhehe…🙂

  4. ehehee…ikut rupa mel punya la…tak caya?

  5. chet!
    tahu lah iqa ikut muka papa dia…
    kciwa jer dongan….
    xpe, mulut memang saling x tumpah mulut dongan…
    sayang puan dongan! eehhhehe…

  6. oo..dongan kecewa yek tak macam muka dia…takpe la cmtu….majuk la cmni…

  7. haha..tu dah ade sakit2 tu..nanti nana ngumpat2 sket..sure dpt arr lepas tuh..hahaha

  8. weng,aku ingat ko pregnat lah!!!!!

    hahahha,kakak2 di opis ku kan kalu sakit pelik2 jak kan mesti dorang pregnant lepas tu.

    aku doakan!!! amen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: