Bilik Sia Yang Lebih Kemas

Kemarin sangat syiok! Sebab iinternet di ofis sia ni ok se ok ok nya.. ehehhe… tapi, sebab sia bz sepanjang hari, ndak sempat update apa2. Cuma sempat masukkan gambar yang dijanjikan tuh jak. Sia balik rumah pun dekat2 jam 7. Sudahlah bapak sia datang dari gerik hari ini. Plan mau pigi Giant pun ndak jadik sebab lambat sudah.

Hari ni pun bz jugak. Tapi, sempat jugak lah curik masa kemaskan bilik di office ni. Walaupun ofis sia ni bukanlah cantik macam bilik pegawai lain… huhuhuhu… At, least meja sia ndaklah sudah penuh dengan terlampau banyak docs yang banyak ndak habis2 tuh. Sudahlah Sia ni duduk d x-meeting room jak.. ndak cukup tempat di ofis ni.. tapi, best jugak, sebab sia ada roomate. ndak lah terlampau bosan.. Cuma, mungkin ndak da privacy jaklah kalau jenis org yang suka privacy.

Sekarang ni, sedang tunggu report. Sedang compile jugaklah. Tapi, macam kenak sambung besok jak nih. Ada lagi report yang ndak dapat nih. Cakap pasal report nih, Sia bukan mau cakap apa. Kadang2, liase dengan orang pun susah jugak… Kadang2 jadi reporter nih macam kambing hitam.. Dapat arahan dpd pihak atasan, kena lah laksanakan kan? Tapi, mau dapat info pun 1 hal jugak. Kadang2 sia bukan mau salahkan budak2 1 ofis yang mau dptkan info tu.. Diorang pun kadang2 ndak salah jugak. Tapi, pihak atasan nih lah… Ndak tetap pendirian… Mungkin diorang nih jenis yang malam tadi mimpi, pagi besok bagi arahan baru. Since sia buat report ni, ndak tau la berapa kali tukar sdh formatnya. Tension jugak… Lain kenak sound dgn budak2 1 ofis lagi.. Apa bole buat kan.. Sia ni kan yang menurut perintah jak!

Ah! Penatlah membebel pasal kerja ni. Boring pun ada.

Kemarin pun sia ada sempat jugak bukak website airasia. saja jak lah tgk tiket2 murah… ada jugak macam mau plan beli tiket utk jalan2 dgn hubby… sekali pikir2 n bincang dgn hubby.. mcm ndak jadik jak😦 iyalah, murah2 pun kalau oversea dekat 2k jugak… tu baru tiket dgn hotel… lepas tuh, ndak kan ndak makan, belanja… hmmmm… pikir2.. dengan mau kumpul duit mau pindah rumah baru tahun depan… macam tunda lagi jak😦 bagus la sia beli tiket balik tawau! boleh balik kampung…

kemarin pun ada survey barang2 letrik sikit.. mahal jugak tuh… memang la kenak simpan duit dpd sekarang kalau ndak mau terbeban dgn hutang time mau pindah nanti…

Kira2, mau dekat2 RM100k jgk needed nih.. adus! duit duit, dimana kau duit?

2 Responses

  1. “duit kat sini….”
    hehehe dgr x duit da nyahut..
    byk oo 100k, nk penuhkan umah ng ape tuh?klu agak2 berat, beli la skit2..

  2. bukan takat nk penuhkan barang jer izan…

    nak buat kabinet sume2 tuh lagi… grill… byk tuh…

    aku nak start rajinkan diri survey2 la sana sini…

    kot2 ble carik yang murah.. tapi dgn keadaan ekonomi yang x menentu nih.. xleh nk ckp…

    ntah2.. time nak beli tuh lagi mahal rega barang2 tuh…

    aku berserah jer lah…

    DIA lebih mengetahui

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: